Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Републиканците на Цветанов искат КСНС заради COVID-19

Политика

Републиканците на Цветанов искат КСНС заради COVID-19

Републиканците на Цветанов искат КСНС заради COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

Предвид рязкото повишаване на броя на заболелите от коронавирус у нас, както и ръстът на смъртните случаи, Републиканци за България настояват за незабавно свикване на Консултативен съвет за национална сигурност, за да се предприемат всички възможни мерки за борба с пандемията.

„Обществото ни не е наясно кога и как ситуацията може да бъде овладяна. Липсва план за действие, а държавните институции вървят след събитията, при това с голямо закъснение и при неясна отговорност. Расте политическото недоверие към кабинета, който няма нужната легитимност, за да предприеме и наложи крайно необходимите политики. Одобрените от управляващите половинчати мерки, се посрещат с недоверие и съпротива от обществото“, заявяват от партията на Цветанов.

Според тях резултатът е налице – „лавинообразно разпространение на заразата, драстично увеличение на смъртните случаи, изнемогващи лекари и колабираща здравна система.“

При подобна тежка ситуация, държавническото поведение изисква интересите на гражданите да бъдат поставени над партийните, допълват те.

Ето какво още посочват от партията:

Ние от ПП „Републиканци за България“ сме готови да го направим. Ако не посрещнем предизвикателството обединени, последиците от кризата ще бъдат катастрофални – много хора ще загубят живота си, а заедно със здравната система ще се сринат както икономиката, така и националната ни сигурност, която е в опасност. Цели сектори могат да се окажат в невъзможност да функционират поради критичен брой заболели лица.

Убедени сме, че овладяването на пандемията не е възможно при участието само на няколко държавни институции. То изисква обединените сили на обществото. За съжаление, конфронтацията между политическите сили и поляризацията сред гражданите не работят в тази посока. Изводът е един – всеки трябва да направи някакъв компромис в името на общото ни справяне с болестта.

ПП „Републиканци за България“ заявява, че ще работи за постигането на консенсус по национална стратегия за овладяване на пандемията. Съгласно българската демократична практика мястото за постигане на такъв важен консенсус е едно – Консултативен съвет по национална сигурност. Затова настояваме за неговото свикване незабавно.Експертите на „Републиканци за България” са готови с предложения за овладяването на пандемията, които ще представят. Ще подкрепим и всички работещи идеи на останалите политически сили. Призоваваме за бърза и отговорна реакция от институциите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

"Партньорите" са като ято... (песен) Много се надат на пРезидента. И за протестите против ББ, и за служебен кабинет, и за нападкита срещу ГЕРБ, и за трите морета, сега и за КСНС, но няма как да участват...
05.11.2020 13:49 / Отговор
Иван Петров Няма ли някой да се вслуша в разумните предложения, какво е значението, че са от Цветанов и партията му - важно е да да преодолеем тази криза и да се спасят хилядите човешки животи!
05.11.2020 14:19 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети