Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рибари бесни на Христо Иванов, излязоха на протест с лодки

Политика

Рибари бесни на Христо Иванов, излязоха на протест с лодки

Рибари бесни на Христо Иванов, излязоха на протест с лодки - Tribune.bg
Снимка:

Рибарите от Ченгене скеле излязоха днес на мълчалив протест. Те изкараха лодките си на каналите в Рибарското селище. Рибарите недоволстват срещу „клеветническата, политическа кампания срещу тяхната общност“, предаде БГНЕС.

„През всички тези години ние запазихме своята идентичност, въпреки трудностите. Не позволихме да бъдем употребени политически и ще продължим да отстояваме правото ни за достойно съществуване“, споделят рибарите.

Причината за протеста е, че депутатите от ГЕРБ предложиха законодателни промени в Закона за рибарството и аквакултурите, които ще позволят да се узаконят рибарските хижи на рибарите и да се уреди статута на Рибарското селище.

Христо Иванов – съпредседателят на „Демократична България“ обаче заподозря, че с тези законодателни промени всъщност управляващите искат да узаконят подобни незаконни постройки, които се намират в т.нар. летни сараи на Ахмед Доган в парк „Росенец“. Рибарите са категорични, че промените в закона са предложени от тях, защото почти половин век проблемът с техните постройки не е решен.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети