Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Роднински връзки: „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ и БСП кадруват в Общината в Бобов дол

Политика

Роднински връзки: „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ и БСП кадруват в Общината в Бобов дол

Роднински връзки: Партия на ЗЕЛЕНИТЕ и БСП кадруват в Общината в Бобов дол - Tribune.bg
Снимка:

За дълбоки обвързаности и роднински връзки при назначенията в Община Бобов дол ни сигнализираха запознати с процесите в администрацията. Общината е управлявана от кмет и председател на общински съвет от ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ с подкрепа от БСП.

През 2019 година Елза Величкова беше издигната като кандидат за кмет от ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ и бе подкрепена от „БСП“. Чрез тази конфигурация тя спечели за втори път мандат за управление на община Бобов дол. В началото на 2021 г. кметът  назначава за директор на ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ „ЧИСТОТА, ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВО“ Венцислава Стоилова. Същата в момента е кандидат за народен представител на второ място в листата от ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ и не е в отпуск съгласно чл.161, ал. 1 от Изборния кодекс.

На 14.06.2021 година, миналата седмица, Валерия Спасова, която е дъщеря на кмета на община Бобов дол, е назначена в ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ „ЧИСТОТА ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВО“, като съгласно чл.52 от ЗПКОНПИ, възниква конфликт на интереси.

В община Бобов дол това не е единственият такъв случай. Към настоящия момент в същото предприятие е назначена и сестрата на действащия кмет, както и бащата на заместник-председателя на общински съвет Бобов дол, който също е в местния парламент, отново чрез ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“.

В общинската администрация на община Бобов дол пък е назначена съпругата на общински съветник от партията.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСП
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати