Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рокада при „Обединените патриоти“ в парламента – Сидеров не е председател на групата

Политика

Рокада при „Обединените патриоти“ в парламента – Сидеров не е председател на групата

Рокада при Обединените патриоти в парламента – Сидеров не е председател на групата - Tribune.bg
Снимка:

Целта била да се подобри организацията на работа

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров вече не ръководи работата на парламентарната група на „Обединените патриоти”. Това стана ясно от съобщение на председателя на парламента Цвета Караянчева. Решението е взето вчера на заседание на групата на малката коалиция. Гласувано е парламентарната група на „Обединени патриоти“ вече да има двама съпредседатели – Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ.

Депутатите на „Атака” не са присъствали на въпросното заседание, защото не са били уведомени, коментира Десислав Чуколов от „Атака“, а Валери Симеонов му отговори задочно, че по подписани документи в малката коалиция заседанието на групата е всеки вторник. Той припомни, че Сидеров от месеци не е събирал парламентарната група.

„Нищо извънредно, нищо драматично“, обяви новият съпредседател на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, който потвърди, че рокадата е направена с цел подобряване на организационния живот на депутатите в малката коалиция. По повод бъдещето на коалицията и дали тя ще се разцепи той допълни, че участниците в нея ще доказват занапред „дали са в политиката за бранене на постове или за правене на политики“.

„Коалицията е сигурна, стабилна, ако нещо друго не се случи“, допълни и другият съпредседател Валентин Касабов от НФСБ. По повод репликата в кулоарите на парламента на Десислав Чуколов, че сме свидетели на „Игра на тронове“ в „Обединени патриоти“, Валентин Касабов посочи, че работата на депутатите е функция на тези, които са ги избрали.

„Досега бяхме функции на желанието на определени хора, които вървят по съвсем различен начин“, категоричен е Касабов.

По-късно самият Десислав Чуколов разясни, че е проявил чувство за хумор. От „Атака“ са убедени, че колегите им в групата не просто са отстранили лидера им от председателското място, но са нарушили коалиционното споразумение от 2017 г. между „Атака“, ВМРО и НФСБ.

„Там са записани много ясно някои важни неща, които регулират как да функционира парламентарната група и как да се разпределят вицепремиери и кой ще ръководи парламентарната група“, посочи Чуколов. Според него решението на ВМРО и НФСБ е от 8 юни и то предвижда в „Обединени патриоти“ да останат ВМРО и НФСБ без „Атака“, което поставяло под въпрос и споразумението на малката коалиция с ГЕРБ за управление на страната.

„Коалиционното споразумение с ГЕРБ, въз основа на което се управлява България, това, което са направили вчера или преди един месец, те бламират и това споразумение“, смята Чуколов. На въпрос за бъдещето на малката коалиция той отговори, че тепърва депутатите от „Атака“ ще се съберат и ще обсъдят ситуацията.

Според Валери Симеонов, лидер на НФСБ промените са формални. Симеонов е категоричен, че този акт не променя споразумението с ГЕРБ, защото „или някой не го е чел, или не е чел правилника на групата“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети