Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рокади в „Гранична полиция”: Директор става Росица Димитрова

Политика

Рокади в „Гранична полиция”: Директор става Росица Димитрова

Рокади в Гранична полиция: Директор става Росица Димитрова - Tribune.bg
Снимка:

Директорът на „Гранична полиция” Деян Моллов е понижен в длъжност. От днес той вече заместик-директор. На негово място като директор на гранична полиция е назначена досегашната заместник-директорка Росица Димитрова.

Една от причините за замяната в ръководството на дирекцията е засиленият мигрантски поток по границата, съобщава БТА. Преди дни министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че мигрантският натиск по границата с Турция се е засилил с 24 % през последния месец спрямо предходния. 

Моллов ще отговаря за справянето с бежанския натиск, в борбата, с който той има опит, а Димитрова ще бъде с ресор Шенген, въпрос, който също е сред приоритетите на МВР, с оглед предстоящата проверка на техническата готовност през септември и изоставането в подготовката, за което спомена министър Демерджиев, уточниха от МВР.

Росица Димитрова притежава магистърска степен „Икономика“ от Университета за национално и световно стопанство и магистърска степен „Право“ от Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Работи в МВР от 2003 година. Заемала е изпълнителски длъжности - оперативен работник и разследващ полицай в ДАТО и СДВР.

От 22.10.2015 г. е началник на отдел „Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница” в Главна дирекция „Гранична полиция”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети