Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Рокади в дипломатическите мисии

Политика

Рокади в дипломатическите мисии

Рокади в дипломатическите мисии - Tribune.bg
Снимка:

Марин Райков се връща в София, Меглена Плугчиева освобождава поста в Берн и отива в Черна гора

Започват рокади в ръководствата на някои от българските дипломатически мисии зад граница. Бившият служебен министър-председател Марин Райков и външният министър в служебното правителство, съставено от Румен Радев, Ради Найденов ще трябва да се приберат временно в София.

И двамата са дипломати от кариерата и до момента бяха посланици на България съответно в Рим и Берлин. За двамата се предвиждаше да поемат директно нови посланически постове. Засега обаче правителството и президентът Радев са договорили единствено смяната им от досегашните места, но не и къде отиват, съобщава „24 часа“.

Именно ротацията на Райков и Найденов бе една от причините президентът Радев да бави съгласуването на 36 нови посланици.

На мястото на Марин Райков за Рим като посланик заминава зам.-министърът на външните работи Тодор Стоянов. Райков, който сам се изпрати за посланик в Италия, докато беше служебен външен министър и премиер през 2013 г., пък трябваше да отиде на нова мисия в Лондон, но засега подобно решение на правителството няма.

В Берлин заминава постоянният секретар на Министерството на външните работи Елена Шекерлетова. За Найденов се говореше, че ще стане посланик на България в Швейцария, но и такова решение все още няма.

Меглена Плугчиева, която бе вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, пък освобождава мястото на посланик в Берн, но веднага ще поеме посланическото място в Черна гора. От Подгорица се прибира бившият депутат от БСП Младен Червеняков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати