Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Христов за договора с „Боташ”: Терминалите на посредниците увисват и те надигат врява като приятелите им от ПП и ДБ

Политика

Росен Христов за договора с „Боташ”: Терминалите на посредниците увисват и те надигат врява като приятелите им от ПП и ДБ

Росен Христов за договора с Боташ: Терминалите на посредниците увисват и те надигат врява като приятелите им от ПП и ДБ - Tribune.bg
Снимка:

„На всички е ясно, че става въпрос за турски газ. Когато ПП и ДБ доставиха два танкера чрез „Боташ”, никой не каза, че е руски газ. Сега при аналогична сделка, която е дългосрочна и дава по-големи обеми изведнъж това стана руска газ. Няма нито китайски, нито руски, нито американки газ”, каза по повод договора с турската „Боташ” в студиото на БНТ енергийния министър Росен Христов. 

Източникът на коментари по контракта са ПП и ДБ, а причините са следните:

„Първо –хората съдят за другите по себе си. Понеже те купуваха газ чрез някакви подмолни сделки в нарушение на закона, мислят, че и другите са такива. Крадецът най-много го е страх да не го оберат. Второ - техните приятелчета, на които плащаха миналата година наддаваха срещу „Булгаргаз” за слотове на Ревитуса, като смятаха да ни го продадат за повече. Сега терминалите на тези посредници изведнъж увисват. Милиони провисват и те надигат вярва, също като  техните приятелчета от ПП и ДБ. Трето – всички наши успехи показват техните неуспехи”, подчерта Христов.

„Всички виждат, че това, което ПП и ДБ говорят няма общо с реалността”. Министърът беше категоричен, че нямаме общо с газов хъб между Русия и Турция. 

През октомври и ноември сме имали достъп до по-евтин газ, затова всички количества са пуснати на пазара, за да се усети глътка свеж въздух. В момента усилията са цената да се държи под 200 лв. за 1000 кубически метра, което дава възможност на икономиката да работи в по-системен режим.

Трябва да се мисли за българската икономика в целокупност, коментира Христов. По думите му правителството работи в абсолютен синхрон, с което е почнало за спада нивото на инфлацията.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати