Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Плевнелиев: Радев обвини САЩ в корупция и прави всичко възможни, за да раздели ЕС

Политика

Росен Плевнелиев: Радев обвини САЩ в корупция и прави всичко възможни, за да раздели ЕС

Росен Плевнелиев: Радев обвини САЩ в корупция и прави всичко възможни, за да раздели ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Покупката на F-16 е геостратегическо решение

Румен Радев изгуби доверието на американското правителство и прави всичко възможно, за да раздели ЕС. Това посочи държавният глава на България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев пред БНТ.

„Държавният глава трябва да знае къде стоим, а днес трябва да знаем, че вече се е скарал с правителството на САЩ. Той го обвини в корупция заради сделката с F-16, а тя е одобрена от Сената. Той изгуби доверието на американското правителство и прави всичко възможно, за да раздели ЕС. Покупката на F-16 е стратегическо решение на българската държава, за да покаже къде стоим. Ако ние не купим F-16, ще изпаднем в изключително тежка геополитическа ситуация и ще изгубим доверието на американската държава. Покупката не е само пари, а е геостратегическо решение”, заяви Плевнелие.

По темата с доставките на газ за България, Плевнелиев заяви, че не бива да разчитаме на гориво единствено от Русия. Когато сме зависели от един монопол, никога не сме печелили, категоричен е той. Плевнелиев е категоричен, че в енергетиката е направено много от правителството, а не от президента.

„България започва да бъде център и когато имаме алтернативни източници, страната ни ще спечели“, обясни Плевнелиев и отново посочи, че това е отвъд действията на държавния глава.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Мистър Бийн Този мухльо трябва да бъде изведен от медиите
Загубил доверието на американското правителство, той не е американец, а истински българин, а това американско мекере Плевнелиев е толкова прост човек. А и недостоен, всички други български президенти не са казвали и една лоша дума.за предходниците си. Така е, като мафията го назначи на този пост.
09.06.2019 16:21 / Отговор
Генерал деса Мухляо е тоя където те е правил и то пиян! Защото е видно че си плод на пшянска ч...я. ! Като са те обучавали за трол ва Позитано не са ли ти обяснили ,че никога повече няма да управляват и като падне и субсидията за партиите такива кано теб ще останат без работта,изрод комуноиден@@
09.06.2019 16:44 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети