Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Йорданов: Няма да има справедливост, след като Бойко Рашков борави с внушения, а не с факти

Политика

Росен Йорданов: Няма да има справедливост, след като Бойко Рашков борави с внушения, а не с факти

Росен Йорданов: Няма да има справедливост, след като Бойко Рашков борави с внушения, а не с факти - Tribune.bg
Снимка:

„Когато говорим за корупция трябва да е ясно, че народът също има вина за нея“, каза психологът

„Професионално съм се занимавал с лъжата, пропагандата и измамата. Наистина днес става дума за диагноза, това което говори настоящият вътрешен министър не е истина. Тези хора са седнали и са отворили една книга и са се фокусирали върху отклоненията в човешките възприятия и как те могат да бъдат манипулирани – това се случва“, коментира по Нова телевизия психологът Росен Йорданов.

„Как можем да говорим за прозрачност и обективност, след като всичко, което се поднася на обществото става все по замъглено. Как можем да говорим за демокрация, след като някой те дефинира предварително, а хората, които са си направили някаква нагласа, очакват да чуят потвърждение на тезите си. Но така се връщаме назад с практики от стари времена. Пресоляването на манджата води до обратен ефект“, предупреди Йорданов.

 „Гледаме един стар филм, една стара продукция, след два месеца няма да е така…Лично съм подавал сигнали за корупция срещу бивши министри на ГЕРБ. Говоря за Министерството на правосъдието, за храната на затворниците по времето на министър Кирилов. Уж,  проверявали случая. Всички сега са се скрили зад широки гръб на бившия премиер, сега само той олицетворява корупцията. Но това винаги се е случвало, при всяка власт, народът също не е невинен и трябва да носи отговорност за ставащото“, коментира психологът.

Според него действията на вътрешния министър не спомагат за утвърждаване на справедливостта, защото се работи с внушения, а не с факти: „Няма да се оправим по този антагонистичен, истеричен и профански начин. Това е предизборна кампания. Диалогът не се води как да станат нещата по-добре“.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети