Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Йорданов: Радев седи като кръстника, а останалите подкачат като лилипути, но не поемат отговорност

Политика

Росен Йорданов: Радев седи като кръстника, а останалите подкачат като лилипути, но не поемат отговорност

Росен Йорданов: Радев седи като кръстника, а останалите подкачат като лилипути, но не поемат отговорност - Tribune.bg
Снимка:

Кандидат-премиерът ни представи като приоритети едни общи лафове, обясни Буруджиева

„Идеята, че можеш да направиш стабилно правителство с 65 депутати, е нелепа. Големият риск е, че не знаем кои са хората, които стоят зад това правителство и кой точно ни управлява. Това остава неясно“, заяви политологът Татяна Буруджиева пред Нова телевизия. 

Относно издигнатият за премиер от „Има такъв народ“ Пламен Николов тя обясни, че е мненията за него да са сравнително умерени. „След фал и половина, който беше направен - след като минахме през брат, сват, приятел, сега стигаме до един крайно непознат човек“, заяви политологът.

Нова телевизияНова телевизия

Тя беше в студиото с психологът Росен Йорданов, който обясни, че изначално е сбъркано, че премиерът трябва да е експерт. „Той трябва е политическа фигура, експерти са министрите“.

Проблем според Йорданов е, че „не знаем кой е премиерът зад този премиер. Никой не знае, което разпалва фантазиите и поражда тревога как ще се случат нещата. Видяхме един кастинг, много нелеп“, обясни той.

Буруджиева заяви, че категорично опит се трупа в политиката, но не и от позицията на премиер- „тръгва се от по-ниски нива“.

„В политиката не може да стане това, което ти се иска, защото има обществени процеси. Кандидат-премиерът ни представи като приоритети едни общи лафове“, обясни Буруджиева.

„Изглежда, че Пламен Николов е човек, който обича да се хвали. Изтъква образованието си на преден план, но то не беше докрай изяснено. Прилича на човек, който е повече на думите, отколкото на делата и като че ли на престижа, отколкото на идеите. Казвам това без да искам да подценявам г-н Николов.

 Но нека да кажем така - съгласен ли е българският избирател да го управлява човек, който е ръководил един офис и сега да отиде директно да управлява Министерски съвет. Познавам доста хора, които са управлявали много по-големи офиси, аз също съм управлявал повече хора, но нямам това самочувствие да отида да управлявам Министерски съвет. Самочувствието му е впечатляващо, макар и компенсаторно“, каза Йорданов.

Според Буруджиева хоризонтът на това правителство ще е доста кратък - до края на годината.

Йорданов пък е по-скоро песимист, че то ще бъде съставено, тъй като от известно време прозирали усилията на „Демократична България“ да се дистанцира. Според него в момента у нас има криза на лидерството.

„Радев седи като кръстника на това, което се случва, но той поне фокусира от неговата институция. Останалите стоят като лилипути, които подскачат и се радват, че един колос е паднал, но не знаят какво да правят. Бяга се от отговорност“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати