Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Желязков: Честит празник! Днес не е ден за политически спекулации, не е ден за политическо злободневие

Политика

Росен Желязков: Честит празник! Днес не е ден за политически спекулации, не е ден за политическо злободневие

Росен Желязков: Честит празник! Днес не е ден за политически спекулации, не е ден за политическо злободневие - Tribune.bg
Снимка:

"Днес е ден на памет. Да благодарим на българските опълченци, да благодарим на всички руси, румънци, беларуси, украинци, финландци, сърби, черногорци, които са напоили българската земя с кръвта си. Днес не е ден за политически спекулации, не е ден за политическо злободневие, днес е ден за памет, благодарност и разбира се национална гордост". Това каза председателят на парламента Росен Желязков пред журналисти в град Шипка, където, в храм-паметника “Св. Рождество Христово”, бе отслужен благодарствен молебен от Старозагорския митрополит Киприан.

"Това е ден, в който българският национален идеал за свобода, за национален суверенитет, е реализиран по своя исторически справедлив начин. Както казах, не е ден за политически спекулации, затова всички изкушения да се правят релации с онзи исторически момент преди 146 години би било нелепо", добави Желязков.


Желязков посочи, че в този ден празнуваме Освобождението на България навсякъде, където има и един българин по света.  

Старозагорският митрополит Киприан каза, че всякога трябва да помним Освобождението на България като знаменателна дата в нашата история, в която сме благословени от Бога, че имаме своя суверенитет и своята независимост.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети 3 март
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети