Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Желязков: Моралът е в хората, не в машините

Политика

Росен Желязков: Моралът е в хората, не в машините

Росен Желязков: Моралът е в хората, не в машините - Tribune.bg
Снимка:

„Гласувах за развитието на града, в който съм роден и съм избрал да живея и работя. Гласувах за това градът да изпълва със съдържание девиза си. Поне две поколения или тези, които са дошли последните години, не помнят как София нямаше транспортна инфраструктура, инжинерна, нямаше система за отпадъци. Сега градът изпълва със съдържание девиза. Благодаря на Йорданка Фандъкова - тази жена беше принципна и последователна“, заяви председателят на парламента Росен Желязков.

Той не смята, че скандалът с машините ще се отрази на процеса:

„Гласуват хора, а не средства за гласуване. Моралът е в хората“, обясни Желязков.

„На избирателите трябва да се гарантират конституционните 4 принципа за всеобщо, пряко, равно и тайно гласуване. Независимо от средствата, мисля, че това ще бъде гарантирано и ще доведе до избора на достойни представители в местното самоуправление“, коментира през изборната секция парламентарният шеф.

Активността има значение, резултатът може да е различен в зависимост от нея, допълни обаче Желязков.

За доклада на ДАНС председателят на НС заяви:

„Материалът от ДАНС е адресиран до премиера, президента, председателя на НС и ЦИК. Имаше заседание на НС в петък. Счетох да запозная политическите сили с него на председателския съвет, на който за съжаление не присъстваха от ПП-ДБ. Но там материалът не е обсъждан и не са вземани решения, каквито внушения имаше“, подчерта той.

„Нека минат страстите, но отговорността на политическите сили в парламента е да се поговори за сериозни промени в Избирателния кодекс, така че темата за техническите средства за гласуване да се реши още сега“, настоя Желязков.

 

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети