Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Желязков: Не се очертава промяна в резултатите от предсрочните избори през април

Политика

Росен Желязков: Не се очертава промяна в резултатите от предсрочните избори през април

Росен Желязков: Не се очертава промяна в резултатите от предсрочните избори през април - Tribune.bg
Снимка:

Още с обявяването на изборните резултати беше ясно, че това ще е труден парламент, не по-различен от предходния, каза в "Още от деня" Росен Желязков от ГЕРБ, зам.-председател на Народното събрание.

"За съжаление, не се очертава промяна в резултатите, които биха се получили на предсрочните избори през април месец", заяви Желязков и отбеляза, че не вижда нови играчи на политическия терен.

В този парламент ГЕРБ-СДС са били единствената формация, която е предложила реалистичен проектокабинет начело с проф. Габровски, ясно са заявили приоритетите и ясно са поискали подкрепа по тях, по думите на Желязков.

В това Народно събрание няма управляващи, то е съставено от 7 опозиционно настроени партии една на друга, посочи зам.-председател на Народното събрание: "Тематичните мнозинства са мнозинства на прагматичните решения, те не са мнозинства по коалиционни  политики".

Според Росен Желязков този прагматизъм можем да бъде претворен в някакъв кабинет, но не в традиционния политически коалиционен формат, а като подкрепа за технократско правителство.

"Всички се концентрират върху кабинета. Всъщност залогът не е кабинетът, залогът е съществуването на парламента и ако трябва да има кабинет извън формата служебен кабинет, това трябва да бъде кабинет, заради който да има Народно събрание, който да може да решава от ролята си на законодател да приема закони", подчерта Желязаков.

Според него през следващия парламент те ще търсят кабинет с ясна програмна експертност и срок на действие и за такъв кабинет те ще настояват в следващия парламент.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати