Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Желязков: Осигурени са парите за околовръстното за Банско

Политика

Росен Желязков: Осигурени са парите за околовръстното за Банско

Росен Желязков: Осигурени са парите за околовръстното за Банско - Tribune.bg
Снимка:

Заедно с парите за околовръстния път на Гоце Делчев са осигурени парите и за околовръстното за Банско, каза на среща с кмета Иван Кадев министърът на транспорта  и водач на листа Росен Желязков. Кадев коментира, че довършването на околовръстния път ще отпуши трафика и е един от приоритетни обекти за курортния град заедно с рехабилитацията на пътя от Банско до х. „Вихрен”, който е изключително натоварен. Ще се работи за изграждането на велосипедни маршрути и нови съоръжения в ски зоната.

През април започва ремонтът на главния път, свързващ Костенец със Самоков и Ихтиман. Това каза Младен Маринов в Костенец. При рехабилитацията ще бъдат укрепени и 3 свлачища. Николина Ангелкова и кметът на общината  Йордан Ангелов откриха пътната отсечка „Костенец – с. Костенец – Вили  Костенец“. Проектът обхваща 9 километра общински път. Ангелокова изтъкна, че е необходимо потенциалът на община Костенец като туристическа дестинация  да се развива, независимо от задържането на пътуванията заради пандемията.

КостенецКостенец

По-рано в Долна баня Маринов каза, че от кризата се излиза с предвидимост, стабилност и изграден екип. Областният координатор на ГЕРБ и кандидат за народен представител Николина Ангелкова бе категорична, че в момент, в който целият свят се бори с пандемията от COVID - 19, страната ни има нужда от стабилност.

През последните 4 години в община Оряхово са били инвестирани 45 млн. лв. Това стана ясно по време на посещението на министърът и водач на листа Петя Аврамова. Събитието се състоя в новия Крайдунавски парк, изграден със средства по оперативна програма. Ремонтиран е пътят Селановци – Кнежа, който е част от републиканска пътна мрежа. Със средства от постановления на МС е ремонтирана фасадата на архитектурен паметник Екимджиевата къща в града, реконструирана е спортната зала по борба, извършва се ремонт на сградата на общинска администрация в Оряхово, около 4,8 млн. лв. от тези средства са за ремонт на уличната мрежа на територията на общината. Малко над 1,7 млн. лв. са отпуснати от МРРБ за аварийно укрепване на свлачища и за реконструкция и доизграждане на ВиК мрежа. Близо 13,5 млн. лв. е проектът за изграждане на инсталация за предварително третиране и компостиране на отпадъци, финансиран по Оперативна програма Околна среда.

община Оряховобщина Оряхов

Министрите Десислава Танева и Красен Кралев разговаряха със земеделци в Русе. Общата стойност на всички 359 частни и общински проекти за областта е на стойност 68 млн. лева като те са инвестирани в този сектор за 4 години. Общинските проекти са общо 14 на стойност 32 млн. лева. Частните проекти са 345 с договорена субсидия от 36 млн. лева. По Програмата за развитие на селските райони са ремонтирани, рехабилитирани, новопостроени улици, пътища и водопреносна мрежа в 5 общини – Борово, Бяла, Две могили, Сливо поле и Ценово. Танева допълни, че заедно със земеделците от русенска област са преминали през много предизвикателства, тъй като районът е бил един от най-засегнатите от африканската чума. Красен Кралев отбеляза, че и двамата с Десислава Танева идват от реалния бизнес. По-късно Танева посети и Разград, където тя информира за подготовката на Стратегическия план на страната ни за новата Обща селскостопанска политика. Тя изтъкна, че към момента всички мерки за подкрепа в новия програмен период са дискутирани с бранша.

Танева и Кралев в РусеТанева и Кралев в Русе

„Отпускат се средства за храмове, училища, читалища, отделя се внимание на етническата толерантност, защото в тези трудни времена вярата и духовността са нужни на народа ни“. Това заяви министърът на вътрешните работи и водач на листата на ГЕРБ –СДС за област Кюстендил Христо Терзийски по време на среща с жителите на сапаревобанското село Сапарево.

Терзийски в село СапаревоТерзийски в село Сапарево

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети