Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Желязков: „Почти” локдаун няма, има мерки

Политика

Росен Желязков: „Почти” локдаун няма, има мерки

Росен Желязков: Почти локдаун няма, има мерки - Tribune.bg
Снимка:

„Няма мек или твърд локдаун, нито има почти блокада, нито има каквато и да е друга форма на ограничение. Няма да бъде ограничено движението на хора, няма да има КПП-та, няма да има ограничение в паркове и градинки както беше през пролетта.“ Това заяви пред бТВ министърът на транспорта Росен Желязков в коментар за предстоящите мерки, които правителството трябва да реши на заседанието си утре, за да ограничи разпространението на COVID-19.

Мерките трябва да бъдат социално поносими, социално защитими като компенсации и трябва да бъдат симетрични, посочи Желязков.

Той бе категоричен, че няма да бъдат ограничавани движенията на влакове, независимо дали има кой да пътува или не. Графикът е такъв, какъвто е и той ще се изпълнява, каза министърът.

50 хиляди служители в транспорта няма да бъдат ограничавани, подчерта той.

Икономически компенсации ще има – от декември месец започва изплащането на 30-те милиона за автобусните превозвачи. Ако мярката е успешна, а мисля, че тя е такава, ще се опитаме да обосновем нейното продължаване за следващата година. До края на годината допълнително 9 млн. субсидии за автобусните превози, на 100% поевтиняване на превозните документи за определени категории, изброи още Желязков компенсациите, които се предприемат по отношение на сектора.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати