Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Желязков: „Почти” локдаун няма, има мерки

Политика

Росен Желязков: „Почти” локдаун няма, има мерки

Снимка:

„Няма мек или твърд локдаун, нито има почти блокада, нито има каквато и да е друга форма на ограничение. Няма да бъде ограничено движението на хора, няма да има КПП-та, няма да има ограничение в паркове и градинки както беше през пролетта.“ Това заяви пред бТВ министърът на транспорта Росен Желязков в коментар за предстоящите мерки, които правителството трябва да реши на заседанието си утре, за да ограничи разпространението на COVID-19.

Мерките трябва да бъдат социално поносими, социално защитими като компенсации и трябва да бъдат симетрични, посочи Желязков.

Той бе категоричен, че няма да бъдат ограничавани движенията на влакове, независимо дали има кой да пътува или не. Графикът е такъв, какъвто е и той ще се изпълнява, каза министърът.

50 хиляди служители в транспорта няма да бъдат ограничавани, подчерта той.

Икономически компенсации ще има – от декември месец започва изплащането на 30-те милиона за автобусните превозвачи. Ако мярката е успешна, а мисля, че тя е такава, ще се опитаме да обосновем нейното продължаване за следващата година. До края на годината допълнително 9 млн. субсидии за автобусните превози, на 100% поевтиняване на превозните документи за определени категории, изброи още Желязков компенсациите, които се предприемат по отношение на сектора.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още