Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Желязков: Ролята на държавата е да създава благоприятна бизнес среда

Политика

Росен Желязков: Ролята на държавата е да създава благоприятна бизнес среда

Росен Желязков: Ролята на държавата е да създава благоприятна бизнес среда - Tribune.bg

Ролята на държавата е да създава благоприятна бизнес среда, където регулаторната ѝ роля е сведена до ангажимент за правилно функциониране на пазара, а в ръцете на предприемаческия бизнес е успешното индустриално развитие и пазарно присъствие. Това коментира водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков по време на посещение на фирми.

Представителите на предприятия бяха категорични, че подкрепата по оперативните програми е важна за развитието на бизнеса и е възможност за модернизация и подобряване на производствения капацитет.

В Благоевград Росен Желязков се срещна и с превозвачи от региона, които отчетоха подобряване на административното обслужване в областта и одобриха въвеждането на новите електронни административни услуги.

Делян Добрев: ГЕРБ е единствената партия, която ясно казва, че няма да увеличава данъцитеДелян Добрев: ГЕРБ е единствената партия, която ясно казва, че няма да увеличава данъците

„ГЕРБ е единствената партия, която в програмата си ясно е записала, че няма да увеличава данъците. Предложенията на другите партии за необлагаем  минимум означават да се увеличат данъците на всички хора, които получават средни за страната заплати. Това ще натовари и бизнеса, защото, за да гарантира същата нетна заплата, той трябва да даде по-високо брутно възнаграждение.“

Това заяви водачът на листата на ГЕРБ - СДС в Хасковски регион Делян Добрев на среща с представители на бизнеса в Харманли.

Предприемачите поискаха за Харманли на първо място нови инвестиции и работни места, помощ за завършване на ремонта на църквата „Св. Иван Рилски“ в града, ремонт на Гребната база и закрит тенис-корт.

Проф. д-р Григор Горчев: За бизнеса у нас е важно да се запази стабилността в държавата

„Бизнесът трябва да има усещането за стабилност. Това е най-важното условие, за да продължи да се развива. Много е важно да се запази данъчната система в България такава - каквато е, защото бизнесът очаква прогнозируемост и предвидимост. Много е важна и подкрепата на правителството. И тук, във вашата фирма я усещате с прилагането на мярката 60/40. Само по тази схема бе съхранено препитанието на над 300 000 души в цялата страна”. Това каза проф. д-р Григор Горчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Плевен, по време на среща в най-голямата шивашка фирма в града.

„Младите плевенчани си тръгват от града в търсене на по-добър живот в големите градове или чужбина. Истинската ценност на всяко място произтича от хората му и е важно да ги задържим и върнем в Плевен. А това може да се случи, ако им осигурим среда за социална, професионална и личностна реализация”, каза по време на срещата Александър Николов, кандидат за народен представител от ГЕРБ – СДС.

Красен Кралев се срещна с изявени културни дейци в РусеКрасен Кралев се срещна с изявени културни дейци в Русе

Водачът на листата на ГЕРБ в Русе и министър на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с изявени хора на изкуството в Русе – оперни дейци и театрали. Предизвикателствата пред творците по време на пандемия бяха обсъдени по време на разговорите.

С онлайн обръщение към всички присъстващи в зала „Филхармония" се включи създателят на групата „Диана Експрес" Митко Щерев, който реализира проекта „Класика и рок“ заедно с Операта в Русе. Той заяви, че е един от учредителите на ГЕРБ и одобрява политиките на правителството на Бойко Борисов.

Красен Кралев сподели, че част от неговата дейност като министър на спорта е свързана с това да помага на сектор „Култура“, тъй като 10% от средствата от спортния тотализатор отиват директно в Министерство на културата.

Красен Кралев допълни, че в програмата на ГЕРБ за сектор „Култура“ е заложено повишаване на възнагражденията и социалния статус на културните дейци, създаване на официален единен регистър към Министерството на културата, надграждане на системата за делегираните бюджети и въвеждане на стимули за по-добър продукт.

Министър Танева: Сектор „Пчеларство" е с най-високия дял на биологично производство в страната

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 28 МИР-Търговище и министър на енергетиката Теменужка Петкова, и кандидатът за народен представител Митко Стайков, присъстваха на откриването на предприятие за мед в село Алваново, Област Търговище.

„Емблематичното за сектор „Пчеларство“ е, че той е с най-висок дял на биологичното производство в България. Близо 30% от него е органично производство. Независимо от всички трудности, секторът има чувствителен ръст на производството през 2019 г. спрямо предходната. През пандемичната 2020 г., включително и с невижданата суша в страната, нивата на производство сравнително се запазиха“, заяви министър Танева.

Тя посочи, че Национална програма по пчеларство 2020-2022 г. стартира с най-високия до сега бюджет от 22,5 млн. лв.

Д-р Даниела Дариткова: Над 10 милиона лева са инвестициите в Широка лъкаД-р Даниела Дариткова: Над 10 милиона лева са инвестициите в Широка лъка

Над 10 милиона лева са инвестициите в инфраструктура в Широка лъка през последните години. Това заяви пред жители на Широка лъка д-р Даниела Дариткова, водач в листата на ГЕРБ-СДС за Смолянска област.

Тя допълни, че е обезпечена финансово реставрацията на старото килийно училище „Св. Пантелеймон“ и работата е на финален етап. Рехабилитиран е целият път, който минава през селото, а с допълнително осигурени от правителството средства се асфалтира малкият площад, както и отсечката от моста за Гела до Музикалното училище. 

Кметът на Широка лъка Васил Седянков заяви:

 „Аз винаги съм казвал, че Широка лъка е посолството, външното министерство на Родопите. В ситуация на пандемия от януари насам имаме 14 нови работни места, като 10 са в цеха, който е открит за ел. контакти. Четири  са в училището и двата центъра.“

Активното саниране на жилищни сгради с европейски средства е ключов акцент в работата на ГЕРБ и СДС в Кюстендилско

„58 блока в Кюстендил и 29 блока в Дупница са санирани по Програмата за енергийна ефективност и близо 3 хил. семейства живеят в обновени домове“, подчерта Христо Терзийски, водач в листата на 10-ти МИР.

 „Кюстендил стои на едно от челните места по ефективност на санирането на жилищните сгради, тъй като е постигната една от най-ниските цени при изпълняването на тази дейност, чиято основна цел е намаляването на сметките за ток и вредните емисии. В Плана за възстановяване и устойчивост са предвидени европейски средства в размер на 1,4 млрд. лв. за страната, като сполучливо проведеният първи етап от програмата за енергийна ефективност е дивидент за региона и това доведе на място министър-председателя и ресорния зам.-министър на МРРБ да се ангажират, че Кюстендил е сред водещите при продължаването на програмата. Целта ни е да добавим поне още толкова блокове с минимум 3 хил. семейства в новата програма, която стартира още през настоящата година. В нея за първи път са предвидени да бъдат санирани и еднофамилни сгради, което ще даде възможност на повече наши съграждани да модернизират и обновят дома си“, бе категоричен министър Терзийски.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, Избори 2021

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети