Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Желязков: Зад харвардския чар стои озъбения реваншизъм и сянката на Държавна сигурност

Политика

Росен Желязков: Зад харвардския чар стои озъбения реваншизъм и сянката на Държавна сигурност

Росен Желязков: Зад харвардския чар стои озъбения реваншизъм и сянката на Държавна сигурност - Tribune.bg
Снимка:

„Какви са упреците към нас - били сме системна партия? Да, системни сме, защото сме за парламентарна република с пазарна икономика, където младите успяват. Постигнахме рекорди в брутния вътрешен продукт на държавата, в кредитния ни рейтинг. Това са обективните неща, срещу които се вадят несъстоятелни аргументи. Постигнахме стабилна среда, в която хората разгръщат своя потенциал, развиват се като свободни европейци”, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Благоевград Росен Желязков.

По думите му така наречените партии на протеста се крият зад паравана на служебния кабинет, който няма да има значение, но е там, за да създава страх и да обезценява постигнатото.

„Зад харвардския чар стои озъбения реваншизъм и сянката на Държавна сигурност. Това, което се предлага, е подмяна”, подчерта Желязков.

 „Това, което ни отличава от всеки друг политик или партия, е, че имаме нещо зад гърба си. Ние не говорим какви са другите, а какво сме постигнали и какво можем да направим още. Говорим за идеи, за проекти, за резултати. Гледам тази пълна зала и виждам, че никой не може да ни изчегърта”, каза областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков.

Петя Аврамова: Хората очакват да чуят от назначените управляващи как се развиват важните за тях проектиПетя Аврамова: Хората очакват да чуят от назначените управляващи как се развиват важните за тях проекти

„Това, което всички искаме, е да разберем от назначените управляващи в момента как се развиват важните за областта проекти и какви са техните планове. Вместо това слушаме само обвинения и измислени скандали“, това коментира водачът на листата на ГЕРБ-СДС Петя Аврамова. Заедно с кандидатите за народни представители Мартин Харизанов и Мирослав Комитски тя посети предприятия и се срещна с граждани в община Враца.

„Две години и половина бях регионален министър и се гордея с работата си за област Враца и с реализацията на големите инфраструктурни проекти в България. Успяхме да стартираме строителството на един от най-важните проекти за Северозапада – пътят Видин - Ботевград. За последните 4 години на територията на област Враца бяха инвестирани близо 100 млн. лв. в ремонт на републиканска пътна мрежа. През тази година стартираха и бяха възложени за проектиране над 100 км пътни отсечки в областта. Реализирахме много проекти съвместно с общините в областта. Направеното от нас се вижда“, добави Петя Аврамова.

Петя Аврамова изрази притеснението си, че правителството все още не е представило Плана за възстановяване и устойчивост на България, по който страната ни трябва да получи достъп до над 12 млрд. лева, както и от информациите, че се предвижда гражданите да имат процент самоучастие при обновяването на енергийната ефективност на сградите вместо предложеното от ГЕРБ безплатно саниране.

Представители на бизнеса от Търново пред ГЕРБ: България не бива да влиза в поредица от избори, нужно е работещо правителствоПредставители на бизнеса от Търново пред ГЕРБ: България не бива да влиза в поредица от избори, нужно е работещо правителство

 България не бива да влиза в поредица от избори след избори. Нужно е работещо правителство, което да продължи национално отговорните политики. В това бяха единодушни ръководствата и служителите на две от най-големите компании във Велико Търново и Горна Оряховица. Те се срещнаха с Костадин Ангелов и кандидати за народни представители от листата на Коалиция ГЕРБ-СДС.

„Какво се случи за два месеца, откакто служебното правителство и подкрепящите го партии управляват без парламент – спряха всички големи инфраструктурни проекти, чието значение е огромно за развитието на икономиката в цяла Северна България“, коментира проф. Ангелов. ГЕРБ подготвя пакет от промени в законодателството, които да улеснят и ускорят инвестициите, да насърчат предприемачеството, инвестициите и зелената икономика.

„Изграждането на АМ „Хемус е пряко свързано с оформянето на нова икономическа зона западно от Велико Търново. Това е наш регионален приоритет, местната власт също е стартирала необходимите процедури“, каза още Костадин Ангелов.

За икономиката в Горна Оряховица и региона, освен магистралата, водещо значение има строителството на съвременния транспортен център, обединяващ жп и сухоземна логистика.

Танева: В момента сме свидетели на грубо погазване на действащото законодателствоТанева: В момента сме свидетели на грубо погазване на действащото законодателство

„Безспорно дългото управление амортизира и личностите, които са носители на това управление, но съм убедена, че от всички, които тръгват да се борят за общественото доверие, по-добра експертиза, по-добри възможности за изграждане и подобрение условията на живот в България, от екипа на ГЕРБ – няма. Предизвикателството пред нас е да убедим в това и хората“. Това заяви  водачът на листата и областен координатор на ГЕРБ в Сливен Десислава Танева.

„В момента сме свидетели на грубо погазване на действащото законодателство. Ние сме демократична държава. Демокрацията не може да бъде „Аз казвам – ти слушаш“. Демокрацията означава всеки да бъде свободен да изразява волята си, да бъде зачитано неговото мнение и права, и да спазваме законите такива, каквито са“, каза още Танева. Тя бе категорична, че се очакват трудни избори и това, което отличава ГЕРБ от всички останали партии е, че не обещава много, но това, което се обещае, се изпълнява. 

„Никога не съм се съмнявала в честността на изборите. Ние сме печелили избори, когато сме били в опозиция. Губили сме избори, когато сме били управляваща партия. Въпреки трудностите, ние трябва да убедим хората, че трябва да гласуват. Предизвикателството пред нас е да обясним на хората това, което сме направили“, каза още Десислава Танева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати