Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росен Желязков: Вече няма нужда от „Холдинг БДЖ“

Политика

Росен Желязков: Вече няма нужда от „Холдинг БДЖ“

Росен Желязков: Вече няма нужда от Холдинг БДЖ - Tribune.bg
Снимка:

Прави се анализ дали трябва да се запази тази структура

Вече няма нужда от „Холдинг БДЖ“. Това мнение изказа министърът на транспорта Росен Желязков пред БТВ. Той уточни, че холдингът е собственик на две дъщерни дружества – „БДЖ – Товарни превози“ и „БДЦ – Пътнически превози“. Те са реалните оператори. Холдингът е опосредстваща структура между тях и Министерството на транспорта.

„Холдингът е шапка и всъщност анализът, който ще се направи, е дали има нужда от тази шапка. Моето мнение е, че вече няма нужда от холдинга, но преструктурирането отнема време“, заяви Желязков и посочи, че ще вземе предвид всички аргументи по темата.

Холдингът е от 2011 г. и е създаден да е буфер от кредиторите към дъщерните дружества. До погасяването на задълженията навън е имало смисъл от него.

По повод оставките в ръководството на БДЖ министърът отново заяви, че ще вземе крайното решение след изготвянето на одита. Докладът се очаква в края на следващата седмица. Той заяви и че смята за нужни персоналните промени заради вътрешните противоречия и неяснотата в посока бъдещите действия.

„Моят поглед е, че след погасяване на задълженията - с изключение на тези към държавния бюджет, ръководството на БДЖ е изпълнило част от ангажиментите си. Но по мое мнение не е способно да продължи да изпълнява вътрешните процеси по най-подходящия за дружеството начин“, заяви Желязков.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати