Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росица Кирова: Държавата не е стартъп, избирателят не е клиент, който си зарибил

Политика

Росица Кирова: Държавата не е стартъп, избирателят не е клиент, който си зарибил

Росица Кирова: Държавата не е стартъп, избирателят не е клиент, който си зарибил - Tribune.bg

Държавата не е стартъп, те в 98% от случаите фалират. Не можеш да подходиш към българския избирател като един от клиентите, които си зарибил да инвестират във фирмата. Това заяви пред Нова нюз заместник-председателят на парламента от ГЕРБ Росица Кирова. 

По думите й изборът на гуверньор на БНБ е изключително важно решение.

„Трябваше да го вземем заедно, към него трябваше да се подходи много по-сериозно. Можеше и днес да гласуваме по тази точка. Няма съблазън в този избор. Има притеснение за финансовата стабилност на държавата и това, което ще се случи по отношение на политиката, която БНБ води до момента, как ще влезем в еврозоната. На този пост трябва да има човек с изключителен авторитет“, подчерта тя.

Кирова посочи, че не знае дали доверието в управляващата коалиция е напукано, но заяви:

„На тяхно място не смятам, че мога да продължа да работя с някой в тази сфера, който е изрекъл подобни неща и дълбоко и убедено вярва в тях. ПП вярват в това, което говорят. Това поставя въпрос за морала и въпрос за това как след като са ти известни факти и обстоятелства, допускаш да работиш и допускаш такъв човек да бъде председател на Комисията по бюджет и финанси. Не искам да кажа, че това, което се твърди за Каримански е вярно“, коментира зам.-председателят на парламента.

Според нея арестът на Бойко Борисов е бил грозна демонстрация на сила и реваншизъм.

„Стъпката към предсрочни избори е ясен сигнал от страна на коалиция ГЕРБ-СДС, че не са съгласни с това, което се случва в държавата. Ще дойде време за вот на недоверие. Трябва да се даде време, за да се види, че те сами могат да достигнат своята нула“, коментира още Кирова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети