Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росица Кирова, ГЕРБ: Смущаващо е, че смяната на борда на „Булгаргаз“ се случва „по тъмна доба“

Политика

Росица Кирова, ГЕРБ: Смущаващо е, че смяната на борда на „Булгаргаз“ се случва „по тъмна доба“

Росица Кирова, ГЕРБ: Смущаващо е, че смяната на борда на Булгаргаз се случва по тъмна доба - Tribune.bg
Снимка:

„Две лобита искат да овладеят енергетиката и транзита на газ“, заяви зам.-председателят на НС

„Смущаващо е, че смяната на борда на директорите на „Булгаргаз“ се случва „по тъмна доба“, коментира заместник-председателят на парламента Росица Кирова от ГЕРБ. Пред БНТ тя добави, че мотивите зад подобен ход нямат основание.

Според Кирова постигането на по-добра цена на природния газ е свързано с възможностите на международния пазар, а не с хората, които са в съответното дружество.

По думите ѝ за случилото се в „Булгаргаз“ има икономическа борба между 2 лобита, които да овладеят енергетиката и транзита на газ през България.

„Ето така продължават промяната. Българското общество настояваше за повече прозрачност и повече обществено обсъждане. Вероятно бордът на „Булгаргаз“ ще обжалва начинът, по който беше отстранен“, предположи Кирова.

На въпрос дали се задава първият вот на недоверие към правителството на Кирил Петков, заместник-председателят на парламента отговори, че все още няма да има такъв.

„Трябва да има правила и система, не всеки път проблем е човекът. Възмутително е да влезеш в дома на шефа на „Булгаргаз“, докато човекът е болен и дори да искаш да го разпитваш. Смятате ли, че това е нормално?“, възмути се Кирова. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети