Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росица Кирова: Ще предложим отговорна формула за правителство

Политика

Росица Кирова: Ще предложим отговорна формула за правителство

Росица Кирова: Ще предложим отговорна формула за правителство - Tribune.bg
Снимка:

„Ще предложим отговорна формула за правителство. Контактната група, която беше излъчена, ще се опита да осъществи разговори с всички политически субекти по различни теми. Победата на ГЕРБ е морална. За да намери ГЕРБ решение, трябва да има съгласие между голяма част от участниците в бъдещия парламент, втората по големина политическа партия бяга от своята отговорност. В един момент няма за какво да има с тях да се разговаря”, заяви по БНТ бившият заместник-председател на парламента, водач сега на листата на ГЕРБ във Видин Росица Кирова.

По думите ѝ когато откажеш разговор и диалог, не можеш да намираш съвместни решения. Според Кирова позицията на ГЕРБ относно БСП е ясна - ще се водят разговори, базирани на приоритетите на едно бъдещо управление.

„В коалиция с БСП не бихме влезли, имаме сериозни коренни различия с тях, включително по отношение на войната в Украйна”, добави тя. После поясни, че ГЕРБ има коренни различия с „Възраждане” и биха разговаряли с ДПС и ДБ.

На въпрос обаче, че те нямат желание, Кирова заяви, че предложението е да се обединят около общи теми, така че да можем да се контролираме взаимно и да се върви напред.

Предполагам, че вече има контакти с „Български възход”, добави Росица Кирова.

Тя подчерта, че ГЕРБ ще подкрепи предоставянето на българско въоръжение за войната в Украйна.

„В момента голяма част от въоръжаването на територията на Украйна всъщност е българско, трябва да спрем да си играем с тази тема и да си я прехвърляме”, каза още Росица Кирова.

По думите ѝ разликата в резултата на вота е малка по различни причини, но и хората се умориха, а и участници в политическия процес отказаха разговори.

„Смисъл на избори се губи след като голяма част от участниците смятат че коалицията е нещо лошо. Смисъл е да има стабилно управление, което да произведе по-добър живот за гражданите, а не за един или друг политически проект”, каза Кирова. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати