Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росица Кирова: Скандалът с Nexo поставя важните въпроси за морала в политиката

Политика

Росица Кирова: Скандалът с Nexo поставя важните въпроси за морала в политиката

Росица Кирова: Скандалът с Nexo поставя важните въпроси за морала в политиката - Tribune.bg
Снимка:

Скандалът Nexo поставя важните въпроси за двойния стандарт и морала в политиката, каза днес във Видин народният представител Росица Кирова. Тя и областният координатор на политическа партия ГЕРБ-Видин Александър Матеев дадоха пресконференция по актуални теми в Националния пресклуб на БТА в дунавския град.

Кирова допълни, че „начинът, по който е била финансирана една политическа партия, за да се домогне до властта, поругава задачите и очакванията, които ни поставя и изисква от нас българското обществото“. Тя попита „как можем изобщо да изградим правова държава като законите се потъпкват и поругават от онези, които ги създават“.

Народният представител коментира и темата за предстоящия предсрочен парламентарен вот, като каза, че партия ГЕРБ е направила и невъзможното, за да има редовно правителство.

Областният координатор на партията Александър Матеев бе категоричен, че „сегашният модел на управление „Радев” е абсолютно неприемлив и вреден – модел на беззаконие и популизъм“.

Кирова и Матеев коментираха и поредицата от проблеми на Видин и региона. Като най-тежък народният представител определи „трагичното състояние на видинската областна болница“. Часове преди пресконференцията стана ясно, че местна жителка е починала, а повиканата да окаже помощ линейка е пристигнала 35 минути след сигнала. Росица Кирова определи като крайно неразумно внесеното от кмета на Видин искане в Общинския съвет за опрощаване на данъци и такси от близо 400 хил. лв. на видинската болница. „Общината да задели тези 400 хил. лв. и да ги даде на болницата, която да закупи модерна апаратура и извърши належащия ремонт на детското отделение. Вместо това кметът иска да хвърли тези пари в краката на министъра или на Радев”, каза още  Кирова и допълни, че „това е още един пример за това как ни качват на пързалката на бесния популизъм”.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати