Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Росица Кирова: Слави Трифонов не предлага нищо, хората са вцепенени от авторитаризма му

Политика

Росица Кирова: Слави Трифонов не предлага нищо, хората са вцепенени от авторитаризма му

Росица Кирова: Слави Трифонов не предлага нищо, хората са вцепенени от авторитаризма му - Tribune.bg
Снимка:

„Решението да напусна партията на Слави Трифонов не беше мое, а негово и на редколегията. Там всичко върви по сценарий. Смятах, че там ще срещна интелигентни хора. Никога обаче идеята не е била да нямат собствено мнение, да зачеркнат историята си, да има забрана да влизат в дебати, да съберем хора и да им спуснем отгоре политиките си. Не мога да се подчиня на подобно нещо.“ Това заяви пред bTV водачът на листата на коалицията ГЕРБ – СДС във Видин Росица Кирова.

Тя беше отстранена от партията на Слави Трифонов, след като се появиха снимки, на които тя обсъждаше актуални въпроси с премиера Бойко Борисов във Видин.

„Когато се оказва, че това е основополагащото там, нормално е пътищата ни да се разминат. Все пак животът ми не започва и не свършва със Слави Трифонов и с „Има такъв народ“, подчерта Росица Кирова.

Тя обясни, че участва в обществено-политическия живот от 2006 г. в гражданска квота на НДСВ и на ГЕРБ. В този период съм била непримирим критик и на двете формации, защото смятам, че действията на политическите партии имат значение за живота на хората, разказа Кирова.

„Много хора ме питат защо ми трябва да се занимавам с политика, питал ме е и Слави Трифонов. Трябва ми, за щото не мога да живея добре, когато хората не живеят добре“, каза още Кирова.

„Подкрепата на държавата за регионите може да дойде от държавата. Онова, което ме е вкарало в политиката, е идеята за мажоритарност – почтеният и образован човек да има значение. Който работи за региона и за хората си, който постига резултати, сам може да направи своята преценка с кой политически проект може да работи и с кой не“, допълни тя.

„Строителството на пътя Видин - Ботевград е факт вследствие на нашите искания. ГЕРБ е единствената политическа партия, в чиято програма е залегнал този проект, както и тунелът под Петрохан“, каза още тя. Кирова подчерта, че този проект ще даде възможност на региона да се развие. „Това е спасението на хората от Северозапада“, допълни тя.

„Няма начин нещата да се променят освен чрез участие в политиката. Аз съм избрала този начин и благодаря на Борисов, че ми даде тази възможност“, каза тя.

Тя каза, че „новият политически проект, на който е била заложила, не предлага нищо“. „Силно ме притеснява техният подход да правят копи-пейст на идеи и да ги сглобяват като в час по трудово обучение. Останалите хора са вцепенени от желанието наистина да имат промяна и от тази авторитарност. Ние бягаме от авторитарност, а се оказват, че нещата там са точно такива, каза Кирова по повод поведението в „Има такъв народ“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети