Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Гечев: От БСП ще зависи дали ще се формира правителство

Политика

Румен Гечев: От БСП ще зависи дали ще се формира правителство

Румен Гечев: От БСП ще зависи дали ще се формира правителство - Tribune.bg
Снимка:

Няма как да се формира правителство, без да се водят разговори. БСП е готова да участва в разговори за правителство, който и да го предлага. Не е важно колко депутати имаш. В случая БСП се намира в прекалено отговорна позиция, защото ще се окаже така, че от БСП ще зависи дали ще се формира кабинет или ще отидем на избори. Това заяви за БНТ депутатът на левицата Румен Гечев.

„Ние сме сериозна партия, за това сме на терена повече от 130 години и е редно всяка партия, която е в парламента и народът го е изпратил да води преговори с другите партии в парламента. Освен че сме опоненти, сме и колеги и носим отговорности. Едно е да се разговаря и да се представят цели, друго е да се подкрепя.“ , допълни той.

По думите на Гечев, ако отново бъде предложено правителство без никакви разговори, няма как БСП да го подкрепи. И беше категоричен, че левицата е последователна и няма как да участва в такава шоу игра.

„Няма основания да считаме че при нови избори резултатът на БСП ще бъде по-лош. Трябва да видим кои са факторите за резултата, който получи левицата постиган на изборите на 11 юли“, допълни още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати