Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Гечев в услуга на Божков: Разви тезите му в парламента

Политика

Румен Гечев в услуга на Божков: Разви тезите му в парламента

Снимка:

Забегналият бизнесмен се възползва от „подадената топка“ и излезе със следобеден пост във Фейсбук

Укриващият се в Дубай хазартен бос Васил Божков откри съмишленик и говорител в Народното събрание. Божковите тежи бяха защитени и легитимирани в българския парламент от социалиста Румен Гечев.

Гечев, който остава в съвременната българска история като икономическия министър на Жан Виденов, нападна министъра на финансите Владислав Горанов.

„Фактите, които лично аз винаги обичам и използвам в анализите, защото те са най-сигурното оръжие в такива спорове, но има и здрав разум. Кой щеше да повярва, че тази златна кокошка – хазарта, ще бъдат облагани с такса „спокойствие“ както я наричаме определени бизнесмени, а другите бизнесмени, грабителите на България ще ги оставят щастливо да си кудкудякат насам и натам, очевидно е, че са сваляни по няколко кожи от всички фирми. Може да не е било в еднаква степен, но няма как да не са си плащали „такса спокойствие“, обяви Гечев.

„Не се зададе въпросът защо колегите от БСП настойчиво питат само за периода от 2015 г. насам“, попита в отговор министърът на финансите Владислав Горанов.

„Вие се опитвате да легитимирате и официализирате недоказана клевета на един обвиняем, да покажете, че г-н Божков говори истини, подкрепен от БСП“, предупреди социалиста и Менда Стоянова.

Малко по-късно Васил Божков отправи своеобразна благодарност към социалистът Гечев.

„Въпреки пространното обсъждане на темата днес в Парламента и поредните директни въпроси към лицата БМБ, ВИГ и МКС чия е отговорността за поведението на ДКХ през последните 5 години – отговори от тях отново няма. Бойко, Влади и Менда мълчат уплашено с надеждата вината им да бъде забравена“, написа той във Фейсбук.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още