Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов – разочарован от „десните“, подкрепили Манолова

Политика

Румен Христов – разочарован от „десните“, подкрепили Манолова

Румен Христов – разочарован от десните, подкрепили Манолова - Tribune.bg
Снимка:

С ГЕРБ постигнахме обединение на дясното, България остана оцветена в синьо и след този вот, похвали се председателят на СДС

„Ние сме малките победители в изборите, а има и големи такива. Доволни сме от това, което успяхме да постигнем, но винаги може и по-добре. Имаме 193 съветници, 35 кметове, от които някои общински. Спечелихме и в два големи областни града – Видин и Монтана". Това заяви пред Нова ТВ лидерът на СДС Румен Христов.

„Резултатите на местата, където СДС се яви самостоятелно в надпреварата, също не са лоши”, добави Христов.

„Казахме, че на тези места избираме между доброто и по-доброто”, така лидерът на СДС коментира казуса за битката между кандидати на СДС и ГЕРБ на втори тур, които бяха 8 в страната.

„Смятам, че това което постигнахме с ГЕРБ е едно добро обединение на дясното. България остана оцветена в синьо и след този вот. Затвърди се и убеждението, че БСП не представлява алтернатива", каза още Христов.

„Когато резултатът е нулев, той винаги може да бъде подобрен. Добре е средата да е миксирана, но БСП не може да бъде алтернатива на ГЕРБ. За да е такава, те трябва да имат равни резултати или поне близки. Засега алтернатива на ГЕРБ няма”, допълва Христов

Разочароващ за него бил фактът, че привърженици на демократичната общност гласували за Мая Манолова на балотажа.

„Няма как да си сътрудничиш с опонента, за да получиш кметски места”, обяснява Христов.

Той обяви, че подкрепата на СДС в София е била около 25 000 гласа, - точно колкото е и разликата между Фандъкова и Манолова на балотажа в неделя. По думите му те имали малък, но решителен принос.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети