Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: Ако внукът и син на ДС стане кмет – ще бъде новият кандидат за министър-председател

Политика

Румен Христов: Ако внукът и син на ДС стане кмет – ще бъде новият кандидат за министър-председател

Румен Христов: Ако внукът и син на ДС стане кмет – ще бъде новият кандидат за министър-председател - Tribune.bg
Снимка:

Ако Васил Терзиев стане кмет на София, той ще се опита да стане и новият премиер. Това заяви в изказване от трибуната на Народното събрание по време на дебата за промени в конституцията лидерът на СДС Румен Христов.

Той се върна към приемането на сегашната Конституция преди 33 години.

„В един бурен период, в който силната с влиянието си върху обществото Българска комунистическа партия успя да вкара младата и неопитна опозиция в лицето на СДС в капана „Велико Народно събрание“. Няма друга Източноевропейска държава, която да прие в началото промени в Конституцията. Изчакаха 2-3 години, видяха как се осъществяват новите обществено-икономически отношения и тогава бяха приети новите конституции“, припомни той.

Според него, Глава 6 е създала предпоставки за безнаказаност и възможност политическата власт да се трансформира в икономическа.

„И това беше осъществено „великолепно“. Примери ще ви дам – вървете в който и да е областен град и вижте първи 20-30 фирми по състояние и богатство. И ще видите техния генезис. Не, няма „син“ генезис. Генезисът е на Държавна сигурност и на червената номенклатура. Сега, след като успяха да овладеят икономическата власт през всичките тези години, посягат към политическата власт, издигайки внук и син на Държавна сигурност. И повярвайте ми, този, който се гласи да стане кмет на София, много се надявам да не се случи, но ако стане кмет – ще бъде новият кандидат за министър-председател“, прогнозира Румен Христов.

Лидерът на „старата десница“ обобщи, че целта на старите червени родове е, след като напълно са овладели икономиката, да си върнат и политиката.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати