Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: Еврокомисарят трябва да е на ГЕРБ-СДС

Политика

Румен Христов: Еврокомисарят трябва да е на ГЕРБ-СДС

Румен Христов: Еврокомисарят трябва да е на ГЕРБ-СДС - Tribune.bg
Снимка:

ПП-ДБ се опитват да окупират всички властови позиции, заяви лидерът на СДС

 „ПП се опитват с 36 народни представители да окупират всички властови позиции, не е коректно, но това означава, че над 98% ще носят отговорността“, каза председателят на СДС Румен Христов пред  Bgonair.

„Нямаме си доверие, както и навремето двата блока си нямаха доверие, но същевременно трябва да бъдат свършени важни неща - Шенген, Еврозоната, отношението на България спрямо войната в Украйна“, каза още той.

Въпреки отправената от ефира критика към мандатоносителите от ПП-ДБ, председателят на СДС все пак допълни, че важните държавнически проблеми и техните решения трябва да са водещи в техните отношения.

„Има големи неща, които ни карат да загърбим тези неразбирателства. Различията са преди всичко с оперативното управление на държавата, ще видим сега по отношение на бюджета дали няма да бъдат регистрирани различия", допълни председателят на СДС.

Коментарът на Христов идва в отговор на въпроса кой ще е новият еврокомисар на България.Той е каторичен, че това трябва да е човек, издигнат от ГЕРБ-СДС, т.е. от най-голямото политическо семейство в ЕП, а именно Европейската народна партия.

"Не мога да кажа директно име за това кой ще е новият еврокомисар, имаме кандидати. Смятаме, че той трябва да бъде предложен от ГЕРБ-СДС. Представителят трябва бъде член на най-голямата Европейска народна партия, защото и там има баланс между представителите на различните политически семейства на европарламента. От тази гледна точка ние сме член на ЕНП и имаме най-много представители, логично е да излъчим това име. Имаме достатъчно подготвени дами", заяви председателят на СДС Румен Христов.

Във връзка с ресора, който очакваме да ни бъде предложен  като позиция за новия български еврокомисар, Христов каза, че това още не е решено.

"Заговори се за енергетиката, това е мащабен ресор, би бил прагматичен и важен за България, няма да се откажем от него, стига да ни го дадат", каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети