Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: Наследниците на режима, техните синове и внуци, отказват да осъдят престъпленията на комунизма

Политика

Румен Христов: Наследниците на режима, техните синове и внуци, отказват да осъдят престъпленията на комунизма

Кандидати за народни представители от коалицията ГЕРБ-СДС се включиха в традиционното шествие до лагера „Слънчев бряг“ край Ловеч, което СДС организира вече 32 години, в памет на жертвите на комунистическия режим в България.

Привърженици на партията от цялата страна извървяха пътя до това черно за българската история място. В шествието се включиха председателят на НС Цвета Караянчева и евродепутатът от СДС Александър Йорданов.

„Комунистическата власт не зачиташе човешкия живот. Този режим искаше да смаже знаещите, можещите и различните хора – спомнете си престъпния „Народен съд“, изтребил част от цвета на нацията. За да не допуснем мрачните страници от миналото да се повторят, трябва непрекъснато да осъждаме тоталитарните режими и да разкриваме цялата историческа истина за зверствата. Ето защо един от големите успехи на правителството беше включването на комунизма в учебниците по история на десетокласниците“, каза Караянчева.

„Вече 32 години СДС извървява пътя към една от българските Голготи – лагера на смъртта „Слънчев бряг“. Отдаваме почит на избитите, обругани, унищожени българи, несъгласни с комунистическия режим. Днес, наследниците на този режим, техните синове и внуци, отказват да осъдят престъпленията на комунизма. Вместо това, имат наглостта да се представят като носители на промяната“, заяви Румен Христов.

„Ние, десните демократи не бива да го допускаме! Заради паметта на невинните жертви на лагерите на смъртта, на избитите от Народния съд, на ограбените човешки съдби и души! Бог да прости невинните жертви и вечен позор за техните палачи!, подчерта председателят на СДС.

След панихидата, отслужена в памет на жертвите от лагера, бяха поднесени венци и цветя. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети