Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов припомня: Основният опонент на десницата е БСП

Политика

Румен Христов припомня: Основният опонент на десницата е БСП

Румен Христов припомня: Основният опонент на десницата е БСП - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на СДС заяви, че много е държал на дясно обединение на евроизборите

"Десните изпратиха седем евродепутати в Европапрламента, затова бих казах, че десните хора спечелиха изборите. Важно е, защото иначе гласовете щяха при преразпределението да отидат при БСП, а това не биваше да става. Не искахме да се пилеят гласове.“ Това каза председателят на СДС Румен Христов пред bTV. Той посочи, че основният въпрос е кой е главният опонент на десницата. „Това е БСП, а не ГЕРБ“, категоричен беше Христов.

Възможна е коалиция между СДС и ГЕРБ и на предстоящите местни избори, но Христов каза още, че местните им структури имат свободата с кого да се явяват на избори, с изключение на БСП и ДПС.
„Най-вероятно на много места ще има договорки с ГЕРБ, защото имаше една добра работа. Там, където работим добре с „Демократична България и ВМРО, е възможна коалиция и с тях”, уточни Христов.

Председателят на СДС заяви, че големият победител на евроизборите са десните, защото изпращат седем евродепутати в групата на ЕНП – шест от ГЕРБ и един от „Демократична България”, като от ГЕРБ има представител на СДС. Христов заяви, че много е държал да има дясно обединение за евроизборите.

„Десницата трябва да побеждава в България. Има много неща, които трябва да бъдат свършени. Има много реформи, които трябва да бъдат осъществени и те биха могли да бъдат направени от десните формации”, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети