Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: Шпионският скандал потвърди, че все още има рубладжии у нас

Политика

Румен Христов: Шпионският скандал потвърди, че все още има рубладжии у нас

Румен Христов: Шпионският скандал потвърди, че все още има рубладжии у нас - Tribune.bg
Снимка:

„Русия не е спряла да се меси в България. Рубладжиите в България не са свършили. Имам лични опасения за това, което ще се случи в България, защото ние чакаме да бъдем приети в „Шенген", искаме и да получим възможност да пътуваме до САЩ без визи.“ Така лидерът на СДС Румен Христов коментира пред bTV шпионския скандал у нас.

„Срамно и недопустимо е това, което се случи и отговорните институции е добре да си свършат работата“, допълни Христов.

Днес Министерството на външните работи обяви двама руски дипломати, акредитирани у нас, за персона нон грата и им даде 72 часа да напуснат страната. Това стана, след като главният прокурор Иван Гешев уведоми министъра на външните работи за събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност, несъвместима с дипломатическите отношения от двама граждани на Руската федерация.

Румен Христов коментира предстоящите парламентарни избори. „СДС има традиция да се явява в коалиция от доста време. Ние бяхме в ОДС, в Реформаторския блок. Най-важно сега е да обединим десният пронатовски и проевропейски електорат“, обясни той.

Христов посочи, че червената разделителна линия за СДС са БСП и проруски ориентираните политически субекти.

Христов допълни, че не могат да се водят разговори с хора от производни на БКП партии, на които „в главите им още дрънкат петолъчки“. В тази връзка той посочи невъзможността за сближаване с формацията на Мая Манолова. Христов изтъкна, че Демократична България е залитнала вляво, подкрепяйки Манолова за кмет на София и хвалейки президента Румен Радев. Той обаче напомни, че в ДБ все пак е дясната ДСБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети