Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: Ще предложим знакови имена за общата листа с ГЕРБ

Политика

Румен Христов: Ще предложим знакови имена за общата листа с ГЕРБ

Румен Христов: Ще предложим знакови имена за общата листа с ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Залогът е увеличаване на броя на евродепутати от ЕНП

Кандидатите, които СДС ще предложи за общата листа с ГЕРБ за евроизборите, са знакови. Това заяви председателят на СДС Румен Христов пред БНТ. Вчера след среща с ГЕРБ, премиерът Бойко Борисов обеща две места за евролистата на най-старата дясна партия.

„Това беше един знак от страна на двете формации, които преговаряха. Това беше сигнал към Националния съвет на СДС ако евентуално постигнем съгласие, на какво можем да разчитаме", коментира председателят на СДС.

Като залог и мотивация зад коалицията между ГЕРБ и СДС Христов определи увеличаването на броя на мандатите на ЕНП, излъчени от България. Той се надява българските евродепутати от ЕНП да станат 8.

„За мен ЕНП е дала максимума, който може да се даде за България, винаги ни е подкрепяла, и за кохезионната политика, и за еврозоната, и за Шенген. Трябва да подходим рационално, а не емоционално. И да имаме добър резултат“, заяви той.

"Имаме различия с политическа партия ГЕРБ, ние ги критикуваме конструктивно и аналитично във вътрешнополитически план", коментира той, цитирайки несъгласието им с изграждането на АЕЦ Белене и притесненията им във връзка с "Турски поток" и обвързаността с Русия.

Христов обясни, че преговорите с "Демократична България" са прекратени едностранно от тях само защото СДС е обявило, че ще преговаря с ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети