Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: Спряхме похода на БСП към властта

Политика

Румен Христов: Спряхме похода на БСП към властта

Румен Христов: Спряхме похода на БСП към властта - Tribune.bg
Снимка:

Ако Конституционният съд трябвало да тълкува резултатите, щели да кажат, че Радан Кънев влиза по милост в ЕП

За нас резултатът от тези избори е успех, защото успяхме да спрем похода на БСП към властта. Изключително доволни сме, защото десницата е запазила своето преобладаващо мнозинство в ЕП“. Това заяви пред журналисти председателят на СДС Румен Христов.

Той вярва, че партията му има потенциала да се възражда.

В ЕП ще имаме седем представители на десницата - 6 от ГЕРБ и СДС и един от „Демократична България“. Това означава, че България ще даде повече десни депутати, повече депутати в ЕНП, отколкото дава Холандия със своя десен премиер“, обяви Христов.

Избраният за евродепутат Александър Йорданов каза, че предстоят хубави дни за България и гражданите ѝ трябва да спрат да се самосъжаляват.

Винаги нашият интерес е бил да се победи БСП. Когато не сме можели сами да го направим, сме търсили коалиция, каза Йорданов.

Той приветства избора на Радан Кънев за член на Европарламента.

Разбира се, очакването беше „Демократична България“ да постигне много по-голям успех, ако съдим по тяхното говорене, показване, многото платени реклами, каквито от наша страна от СДС не сте видели. Много усилия хвърлени с прогноза за много силен резултат за съжаление явно са се разминали очакванията с реалността“, каза Йорданов.

Ако Конституционният съд трябва да тълкува резултатите, ще каже, че Радан Кънев влиза по милост в ЕП“, заяви секретарят на партията Илия Лазаров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати