Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: Всичко, което прави Радев, е свързано с ролята му на кандидат за президент

Политика

Румен Христов: Всичко, което прави Радев, е свързано с ролята му на кандидат за президент

Румен Христов: Всичко, което прави Радев, е свързано с ролята му на кандидат за президент - Tribune.bg
Снимка:

Предполагам, че и на президентските избори ще сме с ГЕРБ, каза Христов

На Радев му предстоят избори за президент и всичко, което прави, ще бъде свързано с това. Това каза лидерът на СДС Румен Христов в интервю за предаването „Денят започва" по БНТ.

„Дали обаче един обединител на нацията трябва да прави това, оставам преценката на неговата съвест. Той обаче при всички положения ще опита да се възползва от сегашната ситуация за изборите, които ще са през ноември“, подчерта Христов. Той открехна завесата, че вероятно и на президентският избори ще бъдат в коалиция с ГЕРБ, но още не са коментирали лица.

Лидерът на СДС каза, че и на предстоящия вот на 11 юли ще търсят единство с бившите управляващи.  

Относно други възможни коалиции, Христов каза, че опциите са две - коалиция с Патриотично консервативния блок и Демократична България, макар че разговорите с ДБ преди две години са били спрени именно от тях.

„Ние направихме не лош резултат, имаме потенциал от още 10-15 хиляди гласа, но дори и с него това не е достатъчно, за да прескочим бариерата, ние ще бъдем по-скоро рационални, отколкото емоционални, искаме нито един десен глас да не бъде загубен, така че ние ще намерим формула за коалиционно явяване, за да не бъдат загубени тези гласове“.

Христов заяви, че СДС няма да поиска повече места от това, което биха могли да допринесат.

По повод действията на служебния кабинет в отделните министерства, Христов заяви: „Това е още едно доказателство, че не сменяме модела, с сменяме вашите с нашите“.

„Години наред ние смятаме, че моделът може да бъде сменен само с промяна на Конституцията, иначе нищо не се променя. Ако наблюдавате сегашното или следващото правителство, ще видите, че със смяна на личности и хора, които стоят зад тях, няма да промени чак толкова модела, защото играем по едни и същи правила, а няма как да постигнем различен резултат при едни и същи правила“, посочи Христов.

„Нормална практика е някой да бъде уволнен, ако не го припознават от екипа. Въпросът е кой идва на тези места. Трябва да се видим след 10-15 дни кои са сменени с кои и с какво те ще бъдат запомнени“, добави Христов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати