Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Христов: За Борисов развитието на ГЕРБ е по-важно от това да оглави дадена институция

Политика

Румен Христов: За Борисов развитието на ГЕРБ е по-важно от това да оглави дадена институция

Румен Христов: За Борисов развитието на ГЕРБ е по-важно от това да оглави дадена институция - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на СДС няма да се включи в надпреварата за „Дондуков“ 2

„Не сме водили разговори в посока Борисов – кандидат за президент. Има имена, които се обсъждат, не е коректно да бъдат споменавани от мен. Аз съм председател на СДС и нямам намерение да бъдат кандидат за президент”, заяви лидерът на СДС и съпредседател на коалицията ГЕРБ-СДС Румен Христов пред Нова нюз.

Според него, за Борисов развитието на ГЕРБ е по-важно от оглавяването на дадена позиция в институция, като президентската. Христов смята, че лидерът на ГЕРБ би бил по-полезен за партията и избирателите си като лидер на формацията.

„ Ако бъде обявена кандидат-президентската двойка сега, тя би била атакувана още от сега. Виждаме, че нагласите за хейт срещу кандидатите на ГЕРБ-СДС са големи. Що се отнася до коментара на президента, че Борисов ползва партията като щит, това важи за всички партии. Често пъти и председателят е щит на самата партия, това е взаимообвързан процес”, смята Христов.

На въпроса дали Кристалина Георгиева е кандидатът на коалицията за държавен глава Христов изрази мнение, че е рано жена да бъде президент на страната.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети