Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Ненков: Президентът подкрепя протести, които са направо противоконституционни

Политика

Румен Ненков: Президентът подкрепя протести, които са направо противоконституционни

Румен Ненков: Президентът подкрепя протести, които са направо противоконституционни - Tribune.bg
Снимка:

Бившият конституционен съдия обясни какво следва от заявката на Борисов за промени в Конституцията

„Президентът подкрепя протести, които са направо противоконституционни. Вече и аз се настройвам против властта, защото не може да осигури гражданските права на другите хора”, заяви пред Нова тв бившият конституционен съдия Румен Ненков. Според него заявката на премиера за Велико народно събрание/ВНС/ е опит „и двете страни в конфликта да излязат с достойнство”. При свикване на ВНС сегашното правителство няма да продължи да управлява, а парламентът ще трябва да избере ново правителство.

„Дилемата е дали да има избори през декември или януари, организирани от служебно правителство на Румен Радев, или редовни избори през март. За това е цялата битка”, коментира в съдия Румен Ненков. За него думите на премиера Борисов са били извадени от съдържание.

„Той каза, че депутатите от ПП на ГЕРБ ще внесат такова предложение, а те разполагат с това право”, изтъкна Ненков и  припомни, че когато президентът назначи Иван Гешев за главен прокурор, започна консултации за промени в Конституцията.

„Обществеността очакваше да види какъв е резултатът от тези консултации. Някъде прочетох, че неговият правен съветник проф. Друмева казва, че имало някаква готовност, но поради това, че доверието в този парламент било изчерпано, предложенията ще бъдат внесени в следващия парламент. Очевидно тези предложения не са свързани с кардинални промени, защото не предвиждат ВНС. Не виждам пречка тези предложения на президента да бъдат обявени на обществеността”, заяви Румен Ненков.

Според него и прокуратурата, и президентът са нарушили конституцията. Докато прокуратурата обаче вече проявява известна сдържаност, от другата страна нещата доста загрубели.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Путинките около Радев искат властта да им се подари през служебно правителство. Това е мантрата на метежниците!
17.08.2020 10:20 / Отговор
Москов: "Сегашната Конституция открадна държавата от гражданите. Новата Конституция трябва да я върне на българите. От нея трябва да бъдат изхвърлени всички капани за демокрацията, които комунисти и служители на Държавна сигурност (ДС) заложиха през 1990г."
17.08.2020 10:25 / Отговор
Този Ненков го слушах по радио, върти се като фурнаджийска лопата. Ами не знаеш ли, че Президентът води диалог с академичната общност и конституционалисти за тези промени, и то главно за съдебната система. Конституция се пише бавно и обмислено, с консенсус на всички, а не с пожарникарски подход. Много подлоги в тази държава. Аз не искам ДПС като етническа партия, която трябва да се разтури, да решава бъдещето на българския народ. Баста!
17.08.2020 11:06 / Отговор
Българин Уважаеми сънародници,
България е модерна Европа държава със демократично общество!
Няма място за расизъм и дискриминация!
Другаря Радев,така го наричам защото той не е нашият президент е много опасен враг на българския народ! Той цели преврат и да стане втори Лукашенко ! Ние не искаме президентска република!
Да си върне във Москва ние не го искаме! Оставка!
17.08.2020 11:19
АКАДЕМИЧНА ОБЩНОСТ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА СЛЕД ОЩЕ 30 ГОДИНИ ТОГАВА ВЕЧЕ МРЪСНАТА ЧЕРВЕНА ВОДА ЩЕ Е УТЕКЛА В КАНАЛА НА ИСТОРИЯТЯ
17.08.2020 12:58

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати