Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Лидерът на АБВ: Кирил Петков е излъгал с меморандума за електромобилите. Ще сезираме прокуратурата!

Политика

Лидерът на АБВ: Кирил Петков е излъгал с меморандума за електромобилите. Ще сезираме прокуратурата!

Лидерът на АБВ: Кирил Петков е излъгал с меморандума за електромобилите. Ще сезираме прокуратурата! - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на икономиката е сключил меморандума за електромобилите от името на България, без оторизация от Министерския съвет. Това съобщи председателят на АБВ Румен Петков по време на пресконференция.

„Обществото остана с впечатление, че министър Петков е подписал този меморандум, без да има оторизация за този подпис. Воден от това съображение, отправих въпрос към министър-председателя Стефан Янев на 20 август. В него поисках да ми предостави решенията, с които министър Петков е упълномощен да подпише меморандума и мотивите, с които МС го е одобрил“, заяви той.

По думите на Петков от информацията става ясно, че меморандумът е одобрен от правителството след като вече е бил сключен.

„На 10 юли министърът на икономиката е подписал меморандума, а на 15-ти текстът на този меморандум е бил одобрен от българското правителство и министърът е упълномощен да го подпише, т.е. той на 15-ти информира правителството, че вече е направил сделката и това е безочие, за което ще сезираме прокуратурата", заяви Румен Петков.

„Министър Петков е излъгал правителството, освен българските граждани“, коментира още лидерът на АБВ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети