Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Петков: Неприлична е заявката на Слави Трифонов да прави правителство сам

Политика

Румен Петков: Неприлична е заявката на Слави Трифонов да прави правителство сам

Румен Петков: Неприлична е заявката на Слави Трифонов да прави правителство сам - Tribune.bg
Снимка:

„Неприлична е заявката на Слави Трифонов, че ще прави правителство сам“, каза на пресконференция лидерът на АБВ Румен Петков. „Не можеш да гледаш на околните като на антураж и слугинаж и едни, които нямат избор, и трябва да те подкрепят. Не е редно. Трябва да се говори с партньорите и обществото“, смята той.

Петков коментира и предложението на Трифонов за проектокабинет. Поясни, че познава лично предложението за премиерския пост в лицето на Николай Василев - „Той е човек с опит. Беше 4 години министър при г-н Сакскобургготски и 4 години при г-н Станишев, което е гаранция за много солиден опит като управленец в различни политически конфигурации. Другият ключов фактор – вицепремиерът и министър на вътрешните работи, г-н Ради Найденов е безспорен авторитет като морал и персонална подготовка. Познавам го в качеството му в шеф на кабинета на г-н Сакскобургготски. Г-н Николай Радулов познавам от 1997 г. Беше секретар на МВР при министър Богомил Бонев и при премиера Иван Костов. Това са хора с много богат опит и добре познати в различни среди“, допълни той.

Той отбеляза, че сред номинираните за министри от „Има такъв народ“ (ИТН) са хора с много богат опит и добре познати в различни среди. „Като казвам различни среди, имам предвид от заложни къщи до университети“, каза още той.

Според Петков в приоритетите на ИТН няма дума за съдебна реформа, както и за гарантиране на енергийната сигурност на страната.

Изборните резултати са неприятни за левицата, посочи още Румен Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати