Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Петков поиска оставките на шефа на „Булгаргаз“ и министрите Лорер и Николов

Политика

Румен Петков поиска оставките на шефа на „Булгаргаз“ и министрите Лорер и Николов

Румен Петков поиска оставките на шефа на Булгаргаз и министрите Лорер и Николов - Tribune.bg
Снимка:

Румен Петков поиска оставки на високопоставени лица в държавната администрация - министъра на енергетиката Александър Николов, новият шеф на "Булгаргаз" Людмил Йоцов и на министър Даниел Лорер, съобщиха от ПП АБВ.

Пред медиите в Пловдив той обясни, че причината е липсата на управленски капацитет, особено в настоящата усложнена обстановка с дефицит на гаранции за сигурността на гражданите, както и тежки злоупотреби и корупция в енергетиката.

Ефектите за Европа стават все по-лоши и по-лоши. Цената на газа достигна нива, които и най-мрачните прогнози не са вещаели, посочи Петков. Той подчерта наличието на План за изпълнение на Плана за действие при извънредни ситуации и нарушаването му от страна на министъра на енергетиката новия шеф на "Булгаргаз", което създава допълнителни проблеми при гарантиране на газовата сигурност на България.

Румен Петков изрази възмущение от изказване на Даниел Лорер, където министърът отново подчерта разликите между украинските и предишните бежанци, в полза на първите. Председателят на АБВ е категоричен, че подобно изявление е цинично, защото Лорер, след премиера си, е поредният, който дели бежанците по страна на произход, по цвят на кожата и т.н.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Румен Петков
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети