Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Петков: Президентът показа, че има смисъл от консултациите

Политика

Румен Петков: Президентът показа, че има смисъл от консултациите

Румен Петков: Президентът показа, че има смисъл от консултациите - Tribune.bg
Снимка:

Настояваме за сериозна информационна кампания за значението и ролята на гласуването, каза лидерът на ПП АБВ Румен Петков на пресконференця, предаде „Фокус“.

„Убедени сме, че една таква информационна кампания, в чиято основа би следвало да застане президентът, може да има сериозен положителен ефект“, каза още той.

„Имаме 12 070 секции, без мобилните. Ние сме настояли мобилните секции да дадат възможност да се гарантира гласуването – и на карантинираните, и на хората със заболявания. Не се фокусираме на заболяването COVID-19 или друго заболяване. Искаме да се създадат максимално широки условия за участие на българските граждани в гласуването и те да бъдат мотивирани“, каза той.

Зам.-председателят на ПП АБВ Владимир Маринов уточни, че от партията настояват изборите да бъдат проведени максимално късно – 15-16 май, за да се даде равен шанс на всички политически сили да стигнат до своите избиратели. „Трябва да им бъде дадена възможност да обяснят на хората какво и как предлагат да го реализират“, каза той.

Петков подчерта, че от АБВ настояват всички, които апелират за удължен изборен ден, да преведат какво означава това и посочи предложението на партията. „На 15 май стартира кампанията в 07.00 часа и вечерта в 19.00 часа се преустановява гласуването. На другата сутрин в 07.00 часа се подновява, в 00.00 приключва окончателно гласуването и работата на Секционни, Общински и Районни избирателни комисии“, каза той.

„Вчера президентът Радев доказа, че има смисъл от консултациите. Той го доразви пред парламентарно представените политически сили. Важно е тези неща да се знаят и да се отчитат от гледна точка на коректността при броенето. Настояваме за гарантиране на видеонаблюдение в секциите, върху списъците и върху технологията по организацията и провеждането на изборния процес“, допълни той.

                                                                                                                                                                                                                                 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Киро Бизона Ах, какво дълбокомислено изказване на барон Румен дьо Ла Фонтан! Какъв размах на политическата тъпота! До вчера квичеше като прасе на Коледа „предсрочни изори, оставка на Борисов, избори веднага“, а сега от неговата файтонджийска партия се плюнчат: „изборите да бъдат проведени максимално късно – 15-16 май, за да се даде равен шанс на всички политически сили да стигнат до своите избиратели“! Нали сте голямата партия бре, шибаняк смотан с вид, харизма и интелект на африканска брадавичеста свиня (Phacochoerus africanus)! А така, дайте му още два месеца на Баце! Той ще чете вестници през това време, а няма да си подготви нещата така, че да ви пръсне трътките на изборите! Честито, тъпаци!
14.01.2021 12:42 / Отговор
:) Абе, орките на ГЕРБ какво се правите срещу Пикаещият Румен, миналото правителство ви беше коалиционен партньор, заедно бламирахте реформите, защитава ващите корупционни проекти, с които съветсктата мутра Борисов обслужва Кремъл. Аман от пошъл театър.
14.01.2021 13:10
Z Пребройте колко пъти е употребен глаголът "настоявам". АБВ, "незаобиколимият" фактор в политическото пространство настоява многократно. За какво ли не. Наистина се вземат насериозно тези самопровалили се бивши политици. Руменчо, голяма лична драма е да имаш напълно погрешна самооценка. Защо не се кротна, защо не се скри, та хората да позабравят за теб? Ако го беше направил, щеше да спасиш поне малко от достойнството си. Ама не! То те напъва от вътре да се изявяваш и да ръсиш глупост след глупост. Президентът бил "доказал" и "доразвил"! Та той ното едно от тези две действия не умее, бе Румба, или го хвалиш щото ти е адаш.
Сега чакаме с нетърпение да прочетем за какво "настояват" Възраждане и Божковците.
14.01.2021 13:04 / Отговор
Лино А ПЪК ТОЯ ЩО РЕЗИЛДЕНТА НЕ ГО СЛОЖИ В ШАДРАВАНА ПРЕД,
ПРЕЗИДЕНСТВОТО И ТАКА.
ЩЕ СИ ИМАМЕ “ПИКАЯЩИЯ ЧИЧКО В ШАДРАВАНА “
14.01.2021 14:49 / Отговор
Тоя тъпак, пак се изпика...
14.01.2021 16:39 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати