Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Петков призова: Съдиите, пуснали Полфрийман, да излязат на свободна практика

Политика

Румен Петков призова: Съдиите, пуснали Полфрийман, да излязат на свободна практика

Румен Петков призова: Съдиите, пуснали Полфрийман, да излязат на свободна практика - Tribune.bg
Снимка:

По думите му решението на съда е вулгарно и цинично

„Решението на съда, да пусне предсрочно убиецът Полфрийман, е вулгарно и цинично. Маса адвокати заеха позиция, че има неспазване на практиките. Очевидно Хелзинкският комитет гледа на съдия Калпакчиев и на Полфрийман като на хора с еднакви заслуги пред обществото. Калин Калпакчиев два пъти е получавал наградата на БХК „Човек на годината”.  За високото отличие беше номиниран и Пофрийман. ВСС много внимателно трябва прецени ролята и на тримата съдии. Нашата държава трябва да се намеси, защото иначе един изверг, който е извършил жестоко убийство и е направил опит за второ такова, ще бъде освободен”. Това заяви бившият министър на вътрешните работи Румен Петков пред Нова ТВ.

Той допълни, че вероятно става въпрос за конфликт на интереси от страна на тримата магистрати от Софийския апелативен съд, решили да освободят предсрочно Полфрийман.

„В мотивите на САС относно решението им никъде не е посочено кой е докладчикът.  Не вярвам съдиите да имат срам. Едва ли това е причината да не е посочен докладчикът”, поясни Петков.

По думите му ВСС трябва да ги остави да си вадят хляба на свободна практика, а не да им гарантира имунитет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети