Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев: Ако в РСМ продължават да блокират каквото и да било българско участие, се самоблокират за ЕС

Политика

Румен Радев: Ако в РСМ продължават да блокират каквото и да било българско участие, се самоблокират за ЕС

Румен Радев: Ако в РСМ продължават да блокират каквото и да било българско участие, се самоблокират за ЕС - Tribune.bg

Специално за моята институция - нямам нужда от посредници в диалога си с гражданите, каза президентът

„Случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика. На насаждане на омраза към българите и към всичко българско. Затова е много важно този път властите в РС Македония да заявят, че това е престъпление от омраза. Не е битов скандал, не е криминален случай, а престъпление от омраза”. Това коментира в Перник президентът Румен Радев. По думите му има много случай на системен тормоз над хората с българско самосъзнание и те водят до такава ескалация.

В понеделник в РСМ ще заминат вътрешният министър и председателят на ДАНС, посланикът ни, за да научат на място какви мерки ще предприемат властите, за да се чувстват македонските българи защитени, допълни държавният глава.

„Важно е да имаме консолидация. Онези партии и лидери, коти призоваваха за вдигане на ветото и опитваха да заличат тежкото положение на македонските българи. Да ползваме всички механизми и този проблем да реши веднъж завинаги. Той няма да се реши с двустранни отношения в икономиката, свързаност и авиолинии. Има истини, които трябва да бъдат изречени”, добави Радев. 

„Ако те продължават да блокират каквото и да било българско участие, македонците сами се блокират за ЕС, заяви още държавният глава в коментар на новината, че РСМ е отказала в последния момент провеждането на театралната постановка „Вражелец”.

Специално за моята институция - нямам нужда от посредници в диалога си с гражданите. Ако имам намерения за промяна на формата на държавно управление - ще го заявя сам. Това каза държавният глава Румен Радев във връзка с инициирания от „Има такъв народ” референдум за президентска република.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети