Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев чества 24 май в Пловдив, а Кирил Петков и Никола Минчев на шествието в София

Политика

Румен Радев чества 24 май в Пловдив, а Кирил Петков и Никола Минчев на шествието в София

Румен Радев чества 24 май в Пловдив, а Кирил Петков и Никола Минчев на шествието в София - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев е на посещение в Пловдив. Държавният глава ще произнесе слово пред Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“.

В рамките на честването Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай ще отслужи молебен, а пред Паметника на славянските равноапостоли ще бъдат положени венци и цветя.

В 10 ч. президентът ще се включи в шествието в града по повод празника. По-късно в София Радев и съпругата му ще бъдат домакини на традиционния прием по случай Деня на светите братя Кирил и Методий в Националния исторически музей.

Премиерът Кирил Петков ще вземе участие в честванията на 24-ти май в столицата. Той ще се включи в шествието в центъра на София. Заедно с него ще са министърът на образованието Николай Денков и министърът на културата Атанас Атанасов. Към тях от сградата на Парламента ще се присъедини председателят на Народното събрание Никола Минчев. 

Шествието ще приключи с тържество пред Националната библиотека. Там ще бъде отслужен църковен водосвет и изпълнен гвардейски ритуал по поднасяне на венци пред паметника на Кирил и Методий.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети