Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев: ДАНС не е боксова круша за упражнение на невежи политици

Политика

Румен Радев: ДАНС не е боксова круша за упражнение на невежи политици

Румен Радев: ДАНС не е боксова круша за упражнение на невежи политици - Tribune.bg
Снимка:

Шизофренно е всеки ден да плачеш за Шенген и Еврозона и да тръбиш, че службите са пробити

„Не съм чел доклада на ДАНС за руските свещеници, а и да го бях чел, нямаше да кажа, защото не съм като други политици, които фриволно боравят с класифицирана информация“, заяви президентът Румен Радев в коментар от Карнобат по повод на експулсирането на тримата свещеници от Руската църква в София.

Той отправи критика относно действията, предприети по изгонването им от България. 

„Има дълбоко непозване в работата на ДАНС, когато някой се разбере, че е агент не трябва моментално да бъде изгонен от страната. Напторив- тогава започва същинската оперативна работа. Да се установят обектите на въздействие вътре в България, кои хора е вербувал и от кого е получвал информация. Когато се експулсират, всички усилия пропадат. България се лиши от такава възможност. Хората, котио настояват затова не познават характера на работа на службите“, заяви той.

„Липсата на адекватна обществена реакция за признатите закононарушения и користни кроежи на политически лидери от злополучния запис / от заседанието на ПП-ДБ/ за отдаване на нашата национална сигурност и суверенитет на концесия, за опорочаване на изборите и държавността ги окуражават тези политически лидери да атакуват днес безогледно ключови институции. Да раздават оценки за службите от нивото на тяхната некомпетентност и невежество, да настояват за тяхната промяна. Единствената цел на т.нар реформа на службите е тяхното подчиняване, за да не може никой да научава за безчинствата на управляващите и да не може ефективно да противостои. Такива действия се прикриват зад шумни клетви и декларации за евроатлантическа преданост реално ни отдаличават от ЕС и НАТО. Хора, които снемат и фотографират документи с гриф „Секретно“ и ги разпространяват по сайтове, споделят информация

Тези, които ръсят класифицирана информация, трябва да отговарят пред закона. Не да променят закона“, обясни още прездентът.

„Шизофренно е всеки ден да плачеш за Шенген и Еврозона и да тръбиш навсякъде, че службите са пробити и навсякъде има шпиони. Не съм чул лидер да спомене и дума за своите служби. Призовавам за професионализъм и по-национално отношение.

„ДАНС е важен елемент от националната сигурност. Не е боксова круша, на която да се упражняват невежи и с болни амбиции политици. Когато го атакуват, ДАНС е длъжен да се защити, както и националната ни сигурност“, каза още държавният глава пред журналисти.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети