Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев дава третия мандат на БСП на 5 май

Политика

Румен Радев дава третия мандат на БСП на 5 май

Снимка:

На 5 май 2021 г. на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Церемонията е насрочена за 11:00 ч.

Ако и третата политическа сила не успее да събере подкрепа за правителство, ще стигнем до назначаване на служебен кабинет и насрочване на предсрочни парламентарни избори.„

На 28 април Радев връчи мандата на „Има такъв народ”, които го върнаха в същия ден с обяснение, че партията не желае влиза в безпринципна коалиция.

На 23 април ГЕРБ-СДС върна мандата за съставяне на правителство, след като стана ясно, че от коалицията няма да успеят да намерят подкрепа за предложения от тях проектокабинет.  


Коментари (8)

СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО НА УБИЕЦА ПУТИН......С ВЕЖЛИВОТО СЪУЧАСТИЕ НА Р. РАДЕВ. .
С БОДРА КРАЧКА КЪМ ЕВРАЗИЯ....
29.04.2021 12:02 / Отговор
500 Г. - ТУРСКО РОБСТВО................ 150 Г. - РУСКО РОБСТВО.............. .
10 г. - СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ.......
ДНЕС ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПЪЛНЯТ ПЕЛИКАНСКИ ГУШИ.......
29.04.2021 12:10 / Отговор
Тартаковер Отново точен ход на президента. Никой не може да го обвини, че е избрал БСП заради зависимост от тази партия. Още повече, че самата партия едва ли иска мандата, заявиха че сега ще се самопопитат да го връщат ли, или да съставят кабинет ? Имаше израз, че властта се търкаля на лицата, но никой не иска да я вземе.
За да състави кабинет БСП трябва да разчита на ГЕРБ. А дори и с тях едва ли ще има достатъчно депутати за да ги подкрепят. Кауза пердута!
29.04.2021 12:19 / Отговор
Ха ха ха, Таракане, айде стига се набира да правиш форума на идиоти, всички знаем че Фигурантът Радев е зависим от БСП! И той самият изцяло се е изявявал като говорител на тази партия, и е парадирал с това!
29.04.2021 12:48
Бедствено положение....!! .
Предизвикано от некадърника Румен Радев и неграмотните чалгари и дебили около него.....
29.04.2021 12:53
Един ПроЗ Аз наистина съм много ПроЗ, затуй да попитам "умните и красивите", "мисирките" и "дръжкофоните", акредитираните и отхвърлените:
- накрая се оказва, че всеки протестира СРЕЩУ нещо, а никой ЗА нещо;
- никой не предлага разумна и градивна алтернатива, която да е обединителна, а не разделителна;
- всеки иска "да натопи човката", а пък никой не признава, че не му пука къде - в лайната, в копанката на прасетата или където и да е;
- щото мандати се връчват и отхвърлят, ама пита ли се гласоподавателят защо за пореден път го прецакаха дружно и отвсякъде?!...
29.04.2021 13:21 / Отговор
предлагам По добре да го връчи на 9 май - день победы ! Честит Орешарски 2 и Беров 2 . Пътят към СССР е открит ! И "Новичок V ще си имаме ! Какво му трябва на човека?
29.04.2021 13:22 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още