Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев дава третия мандат на БСП на 5 май

Политика

Румен Радев дава третия мандат на БСП на 5 май

Румен Радев дава третия мандат на БСП на 5 май - Tribune.bg
Снимка:

На 5 май 2021 г. на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от третата по численост парламентарната група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Церемонията е насрочена за 11:00 ч.

Ако и третата политическа сила не успее да събере подкрепа за правителство, ще стигнем до назначаване на служебен кабинет и насрочване на предсрочни парламентарни избори.„

На 28 април Радев връчи мандата на „Има такъв народ”, които го върнаха в същия ден с обяснение, че партията не желае влиза в безпринципна коалиция.

На 23 април ГЕРБ-СДС върна мандата за съставяне на правителство, след като стана ясно, че от коалицията няма да успеят да намерят подкрепа за предложения от тях проектокабинет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО НА УБИЕЦА ПУТИН......С ВЕЖЛИВОТО СЪУЧАСТИЕ НА Р. РАДЕВ. .
С БОДРА КРАЧКА КЪМ ЕВРАЗИЯ....
29.04.2021 12:02 / Отговор
500 Г. - ТУРСКО РОБСТВО................ 150 Г. - РУСКО РОБСТВО.............. .
10 г. - СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ.......
ДНЕС ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПЪЛНЯТ ПЕЛИКАНСКИ ГУШИ.......
29.04.2021 12:10 / Отговор
Тартаковер Отново точен ход на президента. Никой не може да го обвини, че е избрал БСП заради зависимост от тази партия. Още повече, че самата партия едва ли иска мандата, заявиха че сега ще се самопопитат да го връщат ли, или да съставят кабинет ? Имаше израз, че властта се търкаля на лицата, но никой не иска да я вземе.
За да състави кабинет БСП трябва да разчита на ГЕРБ. А дори и с тях едва ли ще има достатъчно депутати за да ги подкрепят. Кауза пердута!
29.04.2021 12:19 / Отговор
Ха ха ха, Таракане, айде стига се набира да правиш форума на идиоти, всички знаем че Фигурантът Радев е зависим от БСП! И той самият изцяло се е изявявал като говорител на тази партия, и е парадирал с това!
29.04.2021 12:48
Бедствено положение....!! .
Предизвикано от некадърника Румен Радев и неграмотните чалгари и дебили около него.....
29.04.2021 12:53
Един ПроЗ Аз наистина съм много ПроЗ, затуй да попитам "умните и красивите", "мисирките" и "дръжкофоните", акредитираните и отхвърлените:
- накрая се оказва, че всеки протестира СРЕЩУ нещо, а никой ЗА нещо;
- никой не предлага разумна и градивна алтернатива, която да е обединителна, а не разделителна;
- всеки иска "да натопи човката", а пък никой не признава, че не му пука къде - в лайната, в копанката на прасетата или където и да е;
- щото мандати се връчват и отхвърлят, ама пита ли се гласоподавателят защо за пореден път го прецакаха дружно и отвсякъде?!...
29.04.2021 13:21 / Отговор
предлагам По добре да го връчи на 9 май - день победы ! Честит Орешарски 2 и Беров 2 . Пътят към СССР е открит ! И "Новичок V ще си имаме ! Какво му трябва на човека?
29.04.2021 13:22 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп