Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев дава време на ПП за преговори за съставяне на кабинет

Политика

Румен Радев дава време на ПП за преговори за съставяне на кабинет

Румен Радев дава време на ПП за преговори за съставяне на кабинет - Tribune.bg
Снимка:

"Всеки опит за съставяне на кабинет – трябва да бъде насърчаван. Първата политическа сила получи допълнително време за тези усилия. Редно е и втората политическа сила да получи някакво допълнително време за преговори", посочи държавният глава. 

„Най-важното е, че следващата година България ще влезе в Шенгенското пространство, работейки с Нидерландия и Австрия. С президента на Румъния ще повдигнем отново въпроса за Шенген, който за много хора в страната ни този въпрос звучи абстрактно, но той е важен за развитието на страната ни. Това е борба за нашето достойнство, защото България винаги е била неразделна и то важна част от културно-историческото развитие на Европа. Крайно време е да заемем полагащото ни се достойно и равноправно място в европейското семейство”, подчерта той.

 По думите му това е важно за развитието на страната, за европейското бъдеще на България, за възхода на българската икономика, за стандарта и качеството на живот в България. Влизането в Шенген означава моментално да се премахнат огромните опашки по границата ни с Гърция и Румъния, ще има и положителен ефект върху туризма, допълни Румен Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Румен Радев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети