Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев: Действията на Рашков са логични

Политика

Румен Радев: Действията на Рашков са логични

Румен Радев: Действията на Рашков са логични - Tribune.bg
Снимка:

„Когато назначавах служебното правителство, аз дадох ясно своите указания - честност, прозрачност, но и нулева толерантност към корупцията, престъпността и купения вот. Затова рокадите са логични действия.“ Така президентът Румен Радев коментира рокадите, извършени от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

„По закон трябва да се предоставят еднакви по обем и съдържание информации и към председателя на Народното събрание, и към министър-председателя, и към президента. Това изискване на закона в много от случаите не е изпълнено. И това лесно може да се докаже“, оплака се Радев от шефовете на службите.

Помолен да коментира факта, че шефовете на ДАНС и ДАР са били в отпуск, Радев заяви: „Очевидно примерът на бившия министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се е оказал твърде заразен и за неговите подчинени. Очевидно това няма как да стане без неговата благословия.“

„Абдикацията от отговорност към националната сигурност в предизвикателни за България етапи от шефовете на тези служби е ясен знак, че верността им е била и е и в момента към Борисов, а не към България“, отговори Радев на въпрос дали се очакват смени и по върховете на службите за сигурност.

Нямам предложение за тяхното освобождаване, тези неща се решават от изпълнителната власт. С какво да бъде запомнен Борисов 1 и Борисов 2, вие тогава задавахте ли тези въпроси колко човека са уволнени. Ви знаете ли колко хиляди хора са били уволнявани моментално и то в още по-кратки срокове. Тук не става въпрос да се правят уволнения и рокади, става въпрос за принципи, то е ясно, допълни той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети