Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев: Който има амбицията да реформира службите, първо трябва да познава законите

Политика

Румен Радев: Който има амбицията да реформира службите, първо трябва да познава законите

Румен Радев: Който има амбицията да реформира службите, първо трябва да познава законите - Tribune.bg
Снимка:

С премиера Николай Денков обсъдихме редица важни предизвикателства пред страната. Надявам се правителството да постъпи максимално мъдро и да управлява в интерес на България и нейните граждани. Така президентът Румен Радев коментира заявката за подадена ръка от министър-председателя.

„Който има амбицията да реформира службите, първо трябва да познава законите, структурата, задачите, функциите на службите, както и начина им на взаимодействие с чуждестранните партньори. Ако не познаваш тези неща, по-добре не се заемай с реформа. Не е реформа да смениш ръководството с наши хора от записа”, добави президентът.

Радев настоя идеите за реформа да бъдат сложени на масата. „Сегашното ръководство на ДАНС миналата година получи наградата „Джордж Тенет” от САЩ. Сега излиза, че тези, които искат да обезглавят службите, искат да премахнат това ръководство. И по този начин те обезсмислят оценката, дадена от нашите партньори. Да се разберат, когато говорят за посолството – срещу посолството ли тръгват”, подчерта държавният глава.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети