Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев: Крайно неуместно е в разгара на криза и война, партиите да се крият зад Паметника на съветската армия

Политика

Румен Радев: Крайно неуместно е в разгара на криза и война, партиите да се крият зад Паметника на съветската армия

Румен Радев: Крайно неуместно е в разгара на криза и война, партиите да се крият зад Паметника на съветската армия - Tribune.bg
Снимка:

„Интересът на президента на РС Македония към историята е похвален. Но веднъж заявен, той трябва да се опира на историческата истина. И политиците в нашата съседка дължат на собствените си граждани истината за тяхната собствена история, която е в десетилетна обвивка от манипулации и фалшификации”, каза президентът Румен Радев. Държавният глава подчерта, че политиците в РСМ дължат на народа си истината за еврейския въпрос, за гоненията и репресиите над македонските българи в продължение на десетилетия. „Аз вярвам, че бъдещето на РСМ, тяхното европейско бъдеще изисква двустранните отношения с България да бъдат освободени от идеологемите на тоталитаризма, за да можем ние да имаме един истински пълноценен диалог и свързаност между нашите страни”, отбеляза той и допълни, че всички ще спечелим от това.

Радев заяви, че очаква предприетите от служебното правителство действия за щателни проверки за установяване на нелоялни търговски практики и нарушения за качеството на храните, за повече информация за ценообразуването, ще доведат до изсветляване и нормализация на пазара.

„Цялата събрана информация ще бъде предадена на Комисията за защита на конкуренцията, но за да имат ефект мерките, каквито и да са те, трябва да имаме нещо, което до момента не е разработен

о в България. Трябва да имаме една всеобхватна информационна система, която да проследява храните и тяхното ценообразуване”, смята президентът.

„Не е за вярване, че точно в разгара на кампания, партии с амбиции да управляват вместо да излагат ясни прграмни решения за проблемите на хората, те се крият в миналото. Крайно неуместно е в разгара на социална криза и война, партите да се крият зад паметника на съветната армия”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети