Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев: Лидерът на ДПС да преосмисли понятието „Родина“и в какъв контекст го употребява

Политика

Радев: Лидерът на ДПС да преосмисли понятието „Родина“и в какъв контекст го употребява

Снимка:

Турция е добър съсед, но не трябва да има намеса във вътрешните дела, коментира президентът

Президентът Румен Радев не е знаел за състоялата се преди няколко дни визита на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Турция и за срещата му с президента на страната Реджеп Ердоган. Това заяви Радев в изявление пред медиите.

„Лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието Родина и в какъв контекст го употребява и да се припомни клетвата, която е положил пред българското Народно събрание“, като държавния глава и припомни, че в Конституцията много ясно е заложено, че не могат да се създават партии на етническа и верска основа.

Държавният глава подчерта, че нашите отношения с Република Турция са изключително важни и България винаги е работила активно да се развиват тези отношения.

„Турция е добър съсед, важен партньор и съюзник, но тези отношения трябва да се развиват върху равнопоставеност, взаимно уважение и ненамеса във вътрешните дела, каза още Радев, а в отговор на въпрос на медия дали е знаел за визитата на Карадайъ в Турция отговори: Аз не съм знаел за тази визита!“.

Правораздавателната система трябва да се задейства преди медиите и преди чужди държави да изсветляват какво се случва в България, коментира Румен Радев след санкциите по закона „Магнитски” и днешните проверки в отделни структури на вътрешната сигурност.

Радев говори пред медиите след участието му в конференцията „Инициатива „Три морета“ - единство, иновации, свързаност“. Той отбеляза огромното значение на инициативата за страната ни. Инициативата се подкрепя не само от САЩ.

„ЕК и САЩ са наши стратегически партньори. Ние трябва да направим всичко възможно да привличаме много повече инвестиции в нашия регион“, заяви Радев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още